Avatar uživatele
Jose1f

Jak se připravují pečenáče?

Koupil jsem si německou konzervu pečenáčů v kořeněné marinádě. Chtěl jsem ji sníst s rohlíkem k večeři, ale vůbec mi to nechutnalo. Udělal jsem nějakou chybu já, protože je třeba pečenáče nějak upravit? Jestli ano, tak jak?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, dědapetr před 4979 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Pečenáče se již nepřipravují je to hotový finální výrobek.Ne každému chutnají je to obalená a usmažená ryba v nálevu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Já si je kdysi koupila v Lidlu a taky mi nechutnaly,obyčejná uzená makrela je mnohem lepší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Vynikající pečenáče mají v Lidlu,ale ve skle ! Cena je příznivá a pečenáče mňamka a jinak ti posílám na domácí recept: 1 a 3/4 l vody,
1/4 l vína,
1/4 l octa,
10–12 lžiček cukru,
6 lžiček soli,
8 ks nové koření,
5 ks hřebíček,
3 bobkové listy,
1 lžička hořčičného semene,
6 ks pepře.
Postup


Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

No řekl bych, že pečenáče jsou jen určitý způsob konzervace pro případ kdy se povede nachytat hodně ryb. Jinak pro mne v době kdy jsou ryby na trhu a nechodím pytlačit je chutnější pečená ryba než abych jí potom strkal do sklenice

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elekrikář

Pečenáče dělával náš táta, když jsem jako kluk nachytal bělice a okuny v Nežárce. Obalené ryby se osmažily a naložily do nálevu deka s vínem. Naskladalo se to do sklenice proložené cibulí, bobkovým listem,novým kořením celým pepřem zalilo lákem,za týden to byla lahůka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek