Nevím, o co ti přesně jde, ale jestli o konzervaci, tak se dřív nakládaly do vodného roztoku křemičitanu sodného – tzv. vodního skla. To když ještě nebyly ledničky a vydržely i několik měsíců. Jinak se mohla připravovat jako každé jiné vejce.
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem to tak pochopil jako Kepler. Vejce se dávala i do vápna a pamatuji, že babička je dávala i do pšenice. Ale nikdy se naložena vejce nejedla ve formě volských ok nebo vaječiny.
0 Nominace Nahlásit |
Nejde o nakládání jakožto konzervaci syrových vajec. My tu na to nejsme zvyklí, ale třeba v UK je to v hospodě pochutina jako třeba u nás utopenci nebo nakládaný hermoš a i ta příprava je podobná. Mimochodem Strejda na dotaz „nakládané vejce“ hned vyplivne to, co zde míníme a ne nakládání ve smyslu konzervace. Pěkná stránka ve Zdroji.
Zdroj: https://www.zkvaseno.cz/2013/03/vejce.html
0 Nominace Nahlásit |
:D
Podle uvedené filmové hlášky se jedná např. o Utopence
z vařených vajec:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12468683635-vsechno-co-mam-rada/11692-recepty/8663-vajecni-utopenci/
= nyní i v pořadu „Všechno co mám ráda“ ČT1
https://www.prozeny.cz/clanek/utopenci-zdraveji-s-vajickem-feferonkami-49357
https://www.prozeny.cz/clanek/nakladana-vejce-47686
https://fresh.iprima.cz/recepty/nakladana-vejce
https://www.prozeny.cz/clanek/utopenci-zdraveji-s-vajickem-feferonkami-49357
aj.
Babička i maminka kdysi uchovávala čerstvá vejce nakládáním.
Upravil/a: da ny
0
před 1693 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |