Avatar uživatele
salsa verde

Jak se pozná kvalita kakaa holandského typu?

Koupila jsem jedno-běžná kakaová barva. Pak jsem koupila od jiného výrobce, cena plus minus stejná jako u předchozího druhu-tmavě hnědé, téměř černé. Čím to?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? quentos, chudst, suaeda, Lucijej před 4836 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

podle zdroje se při výrobě toho tmavšího kakaové boby vyperou v roztoku draslíku, čímž se neutralizuje chemická kyselost kakaa. Světlé je tedy „přírodnější“. Srv. zdroj

http://www.da­vidlebovitz.com/2010/02­/cocoa-powder-faq-dutch-process-v/

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek