Koupila jsem jedno-běžná kakaová barva. Pak jsem koupila od jiného výrobce, cena plus minus stejná jako u předchozího druhu-tmavě hnědé, téměř černé. Čím to?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? quentos, chudst, suaeda, Lucijej před 4836 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
podle zdroje se při výrobě toho tmavšího kakaové boby vyperou v roztoku draslíku, čímž se neutralizuje chemická kyselost kakaa. Světlé je tedy „přírodnější“. Srv. zdroj
http://www.davidlebovitz.com/2010/02/cocoa-powder-faq-dutch-process-v/
6Kdo udělil odpovědi palec? atriplex, salsa verde, Kerberus, chudst, anonym, anonym
před 4836 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |