Avatar uživatele
Marunka2

Jak se nazývá staročeské jídlo, které se připraví ze šťouchaných brambor se zelím a uzeným?

Dobrý den, v rádiu nějaká paní uváděla recept na šťouchané brambory se zelím. Ale těmito ingrediencemi to nekončilo. Uvedla i název, ale nezapamatovala jsem si ho. Na internetu je mnoho receptů na šťouchané brambory se zelím, nejsou to ony. Snad kdybych věděla přesný název, našlo by mi to i onen recept. Uměl/a byste mi poradit? Předem všem moc děkuji!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, dědapetr před 4996 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Mohlo by jí t o lepenici?
http://www.ces­kahospodynka.cz/re­cept.jsp?id=82
Mamka to dělávala s domácí klobásou ne bo uzeným masem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Šťouchané brabory se zelím byla lepenice , někde se přidávaly škvarky, někde kostičky uzeného nebo slaniny
Doplňuji:
jasně kočičák je krajový název

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Mám dojem že kočičák.(lepenice)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanjimka

Je to nejspíš Lepenice,ale někde se tomu říká i Lopenice

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek