Avatar uživatele
dust8

Jak se mají správně upravovat houby václavky, aby byly bezpečně stravitelné?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler před 1499 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

My je nakládáme do kyselého nálevu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Z syrova jsou mírně jedovaté, minimálně na nějakou tu šavličku bohatě stačí. Jsou vhodné na nakládání do kyselého nálevu, ale pak už nechutnají jako houby. Spíš okurky. Jinak jde o houby velmi voňavé a chutné a zpracovávám je ve směsi s ostatními druhy hub dušením. A když se nic jiného nenajde, stačí taky podusit a udělat z nich houbovou omáčku, ať už hnědou, nebo smetanovou. Ham ham!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek