125g Omegy/ztužený tuk/, 1 Salko, 200g kokosu (1 pytlík) + kokos na obalení, mandle (bez slupky)
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozpustíte půlku Omegy (125g), jakmile lehce schladne, do toho nalijete 1 salko – vyšlehat šlehačem do zhoustnutí. (Salko nevařit!!!) Pak přisypat pytlík kokosu (myslím že dělají jen 200g-mové, tak celý). Smíchat aby to tvořilo celek. Nechte si směs v lednici chvíli stuhnout a pak dělejte kuličky, do kterých zabalíte mandli a následně ještě obalíte v kokosu. Můžete je nechat samostatně nebo dávat do malých papírových košíčků
je dobré ale dělat ze 2 dávek – jsou totiž moooooooc výborné
Doplňuji:
Oprava-zchladne a ztuhnout
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
ZDE V ODKAZE VÁM ZASÍLÁM RECEPT
Zdroj: http://vanoce-silvestr.cz/vanocni-cukrovi-recepty/rafaelo/
0 Nominace Nahlásit |
Receptů je mnoho, já je dělám pouze ze Salka + strouhaného kokosu.
Doprostřed dávám větší lískový oříšek.
Je dobré nechat těsto aspoň 1–2 hod odležet, aby kokos pořádně nasákl
a těsto bylo tužší, ale homogenní.
0 Nominace Nahlásit |
Já je dělám podle následujícího:
nadrtit / nastrouhat dortové oplatky (případně i griliášový
Vlnky)
moučkovej cukr
mléko
mletý mandle
Myslím, že se můžou dát i bílky, ale tam bych brala ohled na to, že
se nevařený můžou začít kazit. A jde to v pohodě i bez nich.
Kolik čeho, to vám teď z hlavy neřeknu. Ale tak, aby to drželo pohromadě
a chutnalo vám to :o)
Smíchat, zpracovat, vyvalovat kuličky, pak do každé vmáčknout mandli a
nakonec obalovat v kokosu.
Jsou moc dobrý, jenom mí známí tvrdí, že je dobrý nevidět, jak je
dělám. Nějak se nemůžou srovnat s tím, jak nechutně ta hmota vypadá,
než se začne tvářit jako těsto :o)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |