Stejně jako všude na celém světě. Nejprve musíš nadojit. Potom
sesbíráš smetanu z mléka a stlučením smetady vytvoříš máslo. Mléko
necháš stát až se z něho stane kyselé mléko. Jak se srazí tak ho dáš
do plátna, někde pověsíš vykape syrovátka a v plátně ti zůstane
tvaroh. Z tvarohu pak přidáním vhodného syřidla a různých chutí
můžeš vytvořit sýr. Chce to jen trochu zkušeností a přemýšlet. Neni to
žádná věda.
Doma by jsi to dělal obtížně, protože nepředpokládám e by jsi měl
v bytě krávu nebo kozu a z krabicového mléka se ti to nepodaří.
0 Nominace Nahlásit |
někde si nadoj a pak si s tím pohraj přesně jak ti píše drap, robinsone ,)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud budeš mít mléko přímo od krávy, není to problém, Recepty
najdeš na Netu nebo v kuchařkách, V lékárně se dají koupit výtažky
z telecich žaludků. Syřidla.
Tím se celý proces urychlí. A pak dodržovat teplotu mléka. Na jogurt
stačí přidat jogurtovou kultůru bez konzervantů.Moje matka na jogurt ,
část vody z mléka vyvařila.
0
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |