Da se uzené koleno podávat upečené? Jak ho připravit…běžně upéct v troubě a nějak okořenit? Třeba česnek nebo grilovaci kořeni.Pokud jste to už zkoušeli, poradte.Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? casey před 4836 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
určitě pečené je delikatesou, potřete ho směsí kterou si vyrobíte z oleje koření /které máte rádi/ česneku, woršestru, můžete ho péct podlité černým pivem , přihodit nakrájené větší množství cibule .....fajt si pochutnáte
0 Nominace Nahlásit |
1 koleno má být na jednu porci,ale záleží na jedlících.Převzatý recept,mám vyzkoušený,a je to dobrota.
1 uzené koleno 5 zrnek celého pepře 4 cibule 1 lžička grilovacího koření 3 stroužky česneku 1 dcl piva 1 vrchovatá lžíce medu sádlo na vymazání pekáče
Uzené koleno dáme spolu se zrníčky pepře vařit na 25 minut do tlakového hrnce. Vytáhneme z hrnce a necháme trochu ochladit, aby šlo chytit do ruky. Kůži ze všech stran nařežeme na kostičky 1×1 cm do přibližně centimetrové hloubky. Do zářezů vetřeme grilovací koření a česnek. Do vymazaného pekáčku vložíme nakrájenou cibuli a koleno, jemně zalejeme vývarem a dáme péct. Nezapomeneme podlévat vývarem a koleno párkrát otočit. Po půlhodině na tvořící se kůrčičku rozetřeme med a přelejeme pivem. Při občasném polévání výpekem dozlatíme v troubě.
Při určení nejvhodnějších časů pečení a vaření hodně záleží
na velikosti kolen.
Doporučená příloha: chleba, pivo, křen
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |