Avatar uživatele
anonym

Jak připravit uzené koleno krom vaření?

Da se uzené koleno podávat upečené? Jak ho připravit…běžně upéct v troubě a nějak okořenit? Třeba česnek nebo grilovaci kořeni.Pokud jste to už zkoušeli, poradte.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? casey před 4836 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

určitě pečené je delikatesou, potřete ho směsí kterou si vyrobíte z oleje koření /které máte rádi/ česneku, woršestru, můžete ho péct podlité černým pivem , přihodit nakrájené větší množství cibule .....fajt si pochutnáte

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

1 koleno má být na jednu porci,ale záleží na jedlících.Převzatý recept,mám vyzkoušený,a je to dobrota.

1 uzené koleno 5 zrnek celého pepře 4 cibule 1 lžička grilovacího koření 3 stroužky česneku 1 dcl piva 1 vrchovatá lžíce medu sádlo na vymazání pekáče

Uzené koleno dáme spolu se zrníčky pepře vařit na 25 minut do tlakového hrnce. Vytáhneme z hrnce a necháme trochu ochladit, aby šlo chytit do ruky. Kůži ze všech stran nařežeme na kostičky 1×1 cm do přibližně centimetrové hloubky. Do zářezů vetřeme grilovací koření a česnek. Do vymazaného pekáčku vložíme nakrájenou cibuli a koleno, jemně zalejeme vývarem a dáme péct. Nezapomeneme podlévat vývarem a koleno párkrát otočit. Po půlhodině na tvořící se kůrčičku rozetřeme med a přelejeme pivem. Při občasném polévání výpekem dozlatíme v troubě.

Při určení nejvhodnějších časů pečení a vaření hodně záleží na velikosti kolen.
Doporučená příloha: chleba, pivo, křen

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek