máme rádi meloun a rád bych se zeptal jak ho nachystat nějak zvláštně.
S někým kořením třeba nebo bilinkami. Když ho vykrájím a nakrájím na
kostky tak jak ho nějak ozvláštnit díky
Doplňuji:
prosím o NEALKO dík 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4175 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já připravuji jednoduchou letní osvěžující svačinku. Vodní meloun
vypeckuji, nakrájím na kostičky, vychladím a potom v miskách ozdobím
kopcem sladké šlehačky a strouhanou čokoládou.
Doplňuji:
čokoládu uznávám jen hořkou,kvalitní…
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/predkrmy-a-prilohy/14729-melounove-osvezeni-6-nej-receptu-fg
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/203204-dobrutky-z-melounu-osvezi-i-potesi-chutove-poharky.html
http://prostreno.bety.cz/recepty/1194/Salat-s-melounem
stačí?
4Kdo udělil odpovědi palec? Damiana, briketka10, anonym, badisko
před 4175 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Předpokládám, že v těchto parnech (konečně 🙂, máš na mysli
červený, vodní meloun.
Ten si docela dobře rozumí s čerstvou meduňkou nebo s mátou. Je dobrý
hodně vychlazený, nakrájený na kostky, zakápnutý grenadinou a posypaný
těmito bylinkami. Skvěle ho doplní i sorbet z manga. Mám jo ráda
i v kombinaci s ananasem nebo vykrájeným grepem.
V létě dělám melounové kostky. Je to hodně osvěžující a dost dobré.
Pevný vodní meloun bez pecek nakrájíš na kostky a obalíš je lehce
v moučkovém cukru (ještě lepší je Glukopur). Dáš na tácek a necháš
rychle a dobře zamrazit – aby se kostky neslepily. Je to moc osvěžující,
před podáváním prokapeš trochou citrónové šťávy. Dělám to ale i bez
cukru, když je meloun sladší a to je také velká pochoutka.
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, anonym
před 4174 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
injekcni stikacka …1L vodky napichat do melounu nechat odlezet a tradaaaa opice je hned za dverma …:D
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, anyone
před 4175 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co takhle udělat směs z vodního a cukrových melounů? S žádnými bylinkami mi to nijak neladí. Meloun má svou specifickou chuť, kterou žádná bylinka nedoladí, a něčím se snažit ji potlačit nemá smysl. Popřípadě bych ještě byla ochotná použít hroznové víno (ale vypeckované).
0
před 4175 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |