Někde jsem o tom slyšel, ale neumím si to představit. Ochutnal jste
někdo? Lze použít i jiný typ jehličí? Např. borovice, modřín? Dále by
mě zajímalo jak staré jehličí to musí být? Nové, či starší před
opadnutím a jestli se čaj připraví s čerstvě natrhaného nebo
posbíraného jehličí, či se počká nějaký čas než trochu ztvrdne?
Jako doplńení by nebylo špatné uvést jaké vitamíny tento čaj může
obsahovat.
Zajímavá 0 před 3082 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V podstatě stejně, jako když si děláte v přírodě čaj maliníkový nebo jahodníkový. Vodu v kotlíku nebo hrnci uvedete do varu, přidáte jehličí a necháte pár minut přejít varem. Pak ještě cca 15 minut louhujete.
Používá se samozřejmě jehličí co nejmladší. Ideální jsou světle zelené mladé výhonky na okraji větví.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Staré jehličí určitě nebrat. Pamatuju si, že děda oždiboval mladé
smrky a sbíral na jaře světle zelené výhonky. Ty nacpal do velké okurkové
flašky s krystalovým cukrem, snad 1:1, nalil něco vody a nechal louhovat.
Výsledek byl hustý sirup, třeba i do čaje. To se nikde nedalo koupit a
nekoupíš to ani dneska.
Koncentrovaný les.
0
před 3082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |