Avatar uživatele
anonym

Jak připravit čaj ze smrkového jehličí?

Někde jsem o tom slyšel, ale neumím si to představit. Ochutnal jste někdo? Lze použít i jiný typ jehličí? Např. borovice, modřín? Dále by mě zajímalo jak staré jehličí to musí být? Nové, či starší před opadnutím a jestli se čaj připraví s čerstvě natrhaného nebo posbíraného jehličí, či se počká nějaký čas než trochu ztvrdne?
Jako doplńení by nebylo špatné uvést jaké vitamíny tento čaj může obsahovat.

Zajímavá 0 před 3082 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

V podstatě stejně, jako když si děláte v přírodě čaj maliníkový nebo jahodníkový. Vodu v kotlíku nebo hrnci uvedete do varu, přidáte jehličí a necháte pár minut přejít varem. Pak ještě cca 15 minut louhujete.

Používá se samozřejmě jehličí co nejmladší. Ideální jsou světle zelené mladé výhonky na okraji větví.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Staré jehličí určitě nebrat. Pamatuju si, že děda oždiboval mladé smrky a sbíral na jaře světle zelené výhonky. Ty nacpal do velké okurkové flašky s krystalovým cukrem, snad 1:1, nalil něco vody a nechal louhovat. Výsledek byl hustý sirup, třeba i do čaje. To se nikde nedalo koupit a nekoupíš to ani dneska.
Koncentrovaný les.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek