Rozdíl mezi oplodněným a neoplozeným vajíčkem je viditelný především při zavádění inkubace, kdy se kontroluje tzv. svíčkování vajec. Při tomto procesu se nasvítí vajíčko a díváme se na vnitřní uspořádání žloutku a bílku.
Neoplozené vajíčko by mělo mít uniformní vnitřní strukturu, zatímco oplodněné vajíčko by mělo mít viditelný růst embrya.
U konzumních vajíček je obecně složité, ne-li nemožné, určit, jestli bylo oplodněné nebo ne, bez použití profesionálního vybavení. Rozdíl je také nemožné zjistit prostým konzumem, jelikož neexistuje žádný rozdíl v chuti. Nakonec, i pokud je vajíčko oplodněné, pokud nesedí na něm slepice, nikdy se nevyvine kuře.
Měla by se ale zmínit jedna důležitá věc – skladování vajíček. Pokud se vajíčko inkubuje, musí se ukládat s „hrotem“ dolů, aby žloutek zůstal na vrchu a embryo se mohlo vyvíjet správně. Pokud toto pravidlo nerespektujeme, může se stát, že kuře ve vajíčku uhyně. Proto pokud chceme vajíčka pouze konzumovat, je lepší je skladovat „hrotem“ nahoru, aby se žloutek neposunul k vrchu a nepoškodil se, což by způsobilo rychlejší zkažení vajíčka.
0 Nominace Nahlásit |
Jako laik je těžké poznat. Tak Miško správně ho zahřívej ho a když pak křápne a nakonec z něho vyleze ta kačena, tak BYLO oplodněné 🤷♂️🤷♂️💁♂️
0 Nominace Nahlásit |
Bez rozbití to u čerstvého nepoznáš. Až po několika dnech inkubace
(pod slepicí nebo v inkubátoru) je možné vejce prosvítit a zkontrolovat,
jestli se vyvíjí.
ChatGPT podle mně zas píše slohovku jen aby něco napsal.....
0
před 162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |