Koupil jsme v supermarketu dvě mražené pizze. Upekli jsme ji podle návodu, t.j. troubu vyhřátou na 220°C a na 11 až 13 min jsme ji nechali v troubě na roštu, či mřížce. Výsledek bylo něco jako disk, tvrdé, dalo by se tím parádně házet. Nakonec jsme ji tedy snědli, nechali trochu odstát a spodek navlhčili. Tato pizza byla salámová, máme ještě sýrovou a váháme jak ji připravit. Má někdo zkušenosti s jiným způsobem přípravy? Jak jste vyzráli na výrobce, který dává špatný návod na přípravu svého výrobku? Dalo by se ji upéci na mírně omastěné pánvi, v troubě atd? Přidávali jste něco na povrch pizze? Mikrovlnku máme, ale není uzpůsobená na pečení.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Ametyst před 1234 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
K návodu přihlížím. Hlavně jestli se bude péct uprostřed nebo dole. Jinak každá trouba peče jinak. Je to o zkušenosti. Hlídat a otáčet.
3Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone, Ametyst
před 1234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Už mě opustily choutky na mraženou pizzu, protože jednak u nás v hospůdce ji pečou skvěle, a za druhé že se dá koupit čerstvá pizza, nemražená. Mívají ji v regálech s listovým těstem nebo hotovkami. Je to opravdu kvalitativní rozdíl.
3Kdo udělil odpovědi palec? paul1, marci1, aliendrone
před 1234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
My když pečeme pizzu tak jí necháváme do té doby dokud se ten sýr na povrchu neroztaje. Ale u salámové nevím my to děláme pizzy s obchodu normálně na plechu. Občas na pizzu zajdeme do blízké restaurace kde jí dělají výbornou.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je jedno jestli salámová nebo se šunkou.
Já ji dělám v mikrovlnce s grispem.
A hlavně, krom návodu, který je hodně přibližný, sleduju povrch >
barvu a vůni.
Vždy v pohodě.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám elektrickou troubu a používám tento osvědčený fígl. Odtrhnu si alobal o délce dvou krabic pizz, vytáhnu pizzu z krabice a položím ji na levou stranu alobalu, pravou stranu alobalu přetáhnu přes pizzu (na levou stranu), vložím do elektrické trouby a zapínám ji na 220 °C – v momentě kdy je pizza pod alobalem uprostřed na dotek horká je hotovo – vše křupavé a zároveň šťavnaté – Bon Appétit
Upravil/a: jarekroupa90
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak ono především kupovanou pizzu nepečeš, ale jen ROZPÉKÁŠ (to je myslím ten správný název). Návody nemohou být zcela přesné (každá troube peče jinak, už jen v závislosti na jejím výkonu a konstrukci) a počítá se s tvojí asistencí (že si to ohlídáš).
Tudíž než se dostaneš do fáze „vlož, nastav, zapni a počkej na cinknutí“, tak to chce VLASTNÍ dohled („sběr dat“). Časem z toho sám vyvodíš, kdy pizzu ze tvé konkrétní trouby vyndat, pro začátek ale jak radí ostatní – kontroluj v průběhu pečení, ten čas je prostě JEN ORIENTAČNÍ.
Malá rada (na klasické trouby i mikrovlnky) – pokud je pečivo (těsto) moc suché, tzn. že ti z toho vyleze spíš „sušenka“, vlož do trouby i hrneček s trochou HORKÉ vody. (o5 – vlastní zkušenost je nutné načerpat praxí)
0 Nominace Nahlásit |
Mám rád křupavější. Po zkušenostech kupuju jen Ristorante, co jsem zkoušel ty další tak mívaj tlusté, skoro chlebové těsto (Ristorante od prvního nákupu tedy kvalitu také už několikrát změnili, ale pořád ji mám radši než jiné). Teplotu dávám asi o 5°C víc než říká návod a po čase co je na krabici teprv kontroluju jak to vypadá a obvykle otočím a ještě pár minut přidám.
Bacha, každá trouba opravdu peče jinak. Je třeba to vysledovat a zařídit se podle toho. Příště možná zkusím přidat 10°C. Jak tak čtu Daidala, možná i víc. Jo a pokud máš pizzu na tvůj vkus opravdu moc suchou, možná bys mohl zkusit dát někam na dno trouby kastrůlek s vodou.
0 Nominace Nahlásit |
To jste měli první mraženou pizzu? :D
Nepeču podle návodu (nikdy jsem ho nečetl :D), ale dávám na 250 °C (max)
a peču dokud to není hotové (dokud okraje nejsou mírně do hněda, omáčka
trochu nebublá, syr není rozteklý a salým osmahlý… ale to se prostě
pozná podle oka). Většinou je to tak 10, 15 minut (vkládám už do
předehřáté trouby), ale čas fakt nikdy neřeším. Řekl bych odhadem, že
nad 10 minut to nejde, spíš pod… stačí to vlastně jen ohřát).
Kupované mívají křupavější těsto (a jo, samozřejmě, že
z pizzerií/restaurací jsou zpravidla lepší).
Mražená pizza není dobrá, pokud už je moc povolená nebo pokud ta pizza moc
povolí, pak se to dá znovu zamrazit a až poté někdy k pečení… moc
vody, páry (v troubě) a kazí to chuť i těsto.
Já si na mraženou pizzu ještě přidávám salám (obzvlášť když na
některých nneí) a někdy i sýr.
Ale je spousta druhů takových pizz, nejčastěji beru ristorante – quatro
formaggi atd. Někdy casa di mama a prostě různé. Ale některé jsou fakt
vyloženě hnusné (a taky né každá značka má dobré všechny pizzy).
Omaštěná pánev je podle mě nesmysl, to by nebylo dobré.
Hele, ta pizza je vlastně hotová a stačí ji jen do zlatova ohřát, „osmahnout.“ To je hned, pár málo minut v předehřáté troubě.
Pizzy jsou od značkového výrobce, velmi známého, značku neuvádím, byla by to reklama, i když v tomto případě spíš záporná. Mraženou pizzu máme poprvé, předtím pizzu stále pekla manželka, byla moc fajn, ta kupovaná se může schovat. Manželka je už v letech, tak pečení omezuje, jen občas nějaký upeče koláč.
…je to i na zvyku, pokud jste nikdy dřív neměli mraženou pizzu. Ona má hold trvdší těsto. Ale mně to nevadí. Dokonce mi NĚKTERÉ kupované chutnají i víc, jak některé z pizzérií (chuťově nebo taky některé v těch pizzeriích vyloženě přetékají masntým až to není dobré).
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |