… kde nic nejni, ani čert nebere >>> vo živiny nejde (ty nemaj), jde o chuť …
0 Nominace Nahlásit |
Jak jsem už psal, živiny a kalorie v houbách téměř nejsou. Jde o chuť. Obecně houby potřebují mnohem delší dobu tepelné úpravy, než jakákoliv zelenina. Je vhodné připravit si je předem, nejlépe dušením. Do pekáče pod maso se dají použít přímo.
0 Nominace Nahlásit |
Kdo si chce pochutnat na jídle z hub, platí, že jejich tepelná úprava (nejméně při 70 °C) by neměla být kratší než 15 minut,
Ale pozor – houba se chová jako houba – při smažení nasákne hodně
oleje ,
jedná se o potravinu s nízkým obsahem energie a vysokým obsahem
nestravitelné vlákniny, je výborná jako součást jídelníčků na
hubnutí,
pokud ovšem do pokrmu nepřidáme spousty vajec, tuku a soli.
0
před 2614 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kolega dneskaj tvrdil že je dobré povařit 10minut a pak dát zmrazit. Prý že to doporučuje ten kuchař z televize. Jak se jmenuje, Babiš nebo Babinský? Nevím nesleduju. Jaké živiny chceš zachovat? Ztratí se některé? Já preferuji naložit do octa. Je to zábava. Je jedno v čem se uvaří. Babiš-babinsky má za to, že to bude polotovar k dalšímu vaření. Jinak když sterilizuji houby, tak 90 až 100 °C třeba půl hodiny. Když bys po půl roce nepotřeboval, tak je můžeš znovu sterilizovat. Jinak nevím, jaké živiny by nějakou úpravou měly zmizet. Houby jsou nestravitelné, jak je sníš, tak je vykadíš. Léčivé účinky a aroma zůstávají, pokud to nepřerazí koření. Když se houby povaří čisté, tak se ta voda dá použít jako nálev. Prej do toho povaření hub nalít trochu octa nebo kys citronové aby nezhnědly, ale zachovaly barvu. No ale moc slov a málo činu.
0
před 2614 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Houby živiny samozřejmě mají, nejsou vzduch. Dříve se jimi nahrazovalo nedostatkové maso. Některé druhy dokonce léčí rakovinu. Nejlepší způsob je… nakrájené podusit cca 15 min. na sádle nebo oleji, a po vychladnutí zamrazit. Ve vodě houby dosti osliznou. Do oleje, nebo i do sádla je vhodné vytlačit jednu tobolku/100 mg/1litr vit. E , který funguje jako ochranný antioxidant.
Upravil/a: dr.luha
0
před 2614 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já upravuji houby (pokud je přímo nezpracovávám aktuálně) buďto
podušením na sádle a na cibulce po dobu cca 10 minut (vlastně jako
„smažák“, ale bez vajec) a pak vložím do mikrotenového zipového
sáčku a zamrazím. Nebo podusím v malém množství vody se solí a kmínem
v autom.papiňáku po dobu 4 minuty a dám do plastové krabičky, nebo zip.
sáčku a opět zamrazím. To je nejjednodušší. Oboje je pak možno použít
pro jakoukoliv úpravu. Na polévku, smažák i pod maso.
Živiny, jak už ostatní říkali, více-méně žádné nemá, (mimo
radioaktivitu 🙂 – kterou měly po Černobylu), takže toto není
nutno řešit.
0
před 2614 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemají živiny…, ale červi jsou jak buřty a slimáci (myslím tím skutečné slimáky, ne migranty) se taky na houbách pasou a tloustnou.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |