Mám třeba zrna ovse, dávám je přes noc do vody, ale dojde k velmi
velké ztrátě živin (rozpustí se do vody).
jakou jinou metodu lze aplikovat pro změkčení, aby došlo k minimální
ztrátě?
Zajímavá 0 před 2496 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejlepší by bylo si je koupit takto předem upravená https://www.superpotravina.cz/superpotravina/eshop/33-1-Snidanove-smesi/0/5/2159-ISWARI-Nakliceny-oves-bezlepkovy-vlocky-BIO-360g
Jinak si nemyslím, že by namočením do vody docházelo k velkým ztrátám
živin.
http://www.dia-potraviny.cz/oves.html
Lze použít taky nakličovací misky: https://bezlepkovepotraviny.cz/racio/529-biomiska-naklicovaci-souprava.html
Upravil/a: Kepler
3Kdo udělil odpovědi palec? replicator, independent, aliendrone
před 2496 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To se pleteš – výluh z CELÝCH semen je minimální (jinak je to již s nadrcenými/namletými – proto se např zrnková káva mele) Každopádně jde o nejšetrnější způsob, rozhodně lepší co se týká zachování nutričních hodnot, než např. změkčení v páře (kde dochází vlivem vyšší teploty k mnoha znehodnocujícím procesům).
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |