Po návratu z lesa houby roztřídím a převážnou část úlovku suším
na sítech.
Daší jsou určeny k okamžité spotřebě.
Měl jsem období,kdy jsem je tepelně zpracoval,naložil do sádla a
zavařil.
Po dlouholetých zkušenostech musím potvrdit,že nejlíp se uchovávají,když
jsou dobře usušené a uložené v zavíčkovaných sklenicích.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na použití. Nejvíc hub suším, používám do polévek i pod
maso. Největší jistota.
Při velké úrodě hub něco zamrazím, naložím na kyselo nebo převařené
houby natlačím do zavařovací sklenice a sterilizuji.
0 Nominace Nahlásit |
Pro mě je favorit sušenka.
Nakrájet na plátky,sušit a sušit, otáčet.
Sklad – v suchu. Vana není dobrá.
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, vagra, elektrikář, Kerberus
před 5306 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já doma houby dávám do mražáku ale je i suším.Moje Babička mě řekla,že pokud chci aby mi houby dlouho vydrželi tak je dávat do sklenic s víčky.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, vagra, elektrikář
před 5306 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já houby suším,a dávám i do mrazáku.Suším je na sítu na sluníčku,a když je jich hodně,a nemám na ně venku už místo,tak je suším plátky navěšené na provázku,je s tím sice spousta práce,ale hold nic nenadělám.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, vagra, elektrikář
před 5306 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |