Avatar uživatele
flodur

Jak nasmažit 50 vepřových řízků?

Kuchařenky,kuchtí­ci.Neznáte někdo nějaký fígl na tento problém?Mám dnes usmažit cca.50 vepřových a kuřecích řízků v bramboráku a potřebuji aby těsto drželo u masa,bramborák usmažený a maso nebylo syrové.Mám k dispozici velkou fritézu i velké pánvice.Děkuji předem za každou radu!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Miroslavst, BEAES, iceT, dědapetr, franku, anonym před 4975 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
BEAES

Ve fri'ťáku to asi půjde těžko, zkuste to takhle-
Olej na pánvi rozehřejeme, rozetřeme slabou vrstvu těsta, na něj položíme naklepaný osolený a mírně opepřený plátek masa a opět překryjeme vrstvou bramborákového těsta po celé ploše i okrajích (aby se těsto spojilo). 1–2 minuty prudce zapékáme, potom stáhneme teplotu na minimum a opékáme asi 10 minut. Opatrně obrátíme a opět opékáme 10 minut. Bramborák by neměl být připálený, ale upečený dozlatova a křupavý.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Zkus si něco vybrat z tohoto:

Zdroj: http://www.go­ogle.cz/search?sou­rce=ig&hl=cs&rlz=1G1GGLQ­_CSCZ291&q=vep%C5%99ov%C­3%BDch+a+ku%C5%99ec%C3%AD­ch+%C5%99%C3%AD­zk%C5%AF+v+bram­bor%C3%A1ku&btnG=Vyh­led%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD+­Google&aq=f&a­qi=&aql=&oq=#hl=cs­&pq=vep%C5%99ov%C3%BDch%­20a%20ku%C5%99ec%C3%AD­ch%20%C5%99%C3%AD­zk%C5%AF%20v%20bram­bor%C3%A1ku&xhr=t&q=%C5%­99%C3%ADzek+v+bram­bor%C3%A1ku&cp=4&pf=p&sc­lient=psy&rlz=1G­1GGLQ_CSCZ291&aq=0&a­qi=&aql=&oq=%C5%99­%C3%ADzek+v+bram­bor%C3%A1ku&pbx=1&fp=cf4­e67872b58cb13

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
coco

Maso ale nejdříve obal naklepané v hladké mouce,těsto tak lépe k masu přilne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Flodure,50 řízků v bramboráku,to máš odvahu,já se s nima crcám jen pro naši rodinu.Co můžu poradit je,že v receptech bývá psáno,namáčejte do těsta..Nedělej to,vrstva je vždy necelicstvá,stéká z masa,postupuj tak,jak píše Beas,jen bych maso nakrájela na menší porce,na talíř dávala raději 2–3 kusy.Smaž to postupně,nejde to najednou,nestihnul bys to hlídat a černý bramborák bys asi ve výsledku nechtěl.(výpomoc nebude-kvůli tomu smažení?)Fritézu opravdu ne,do těsta na bramborák kup jedny kukuřičný lupínky (bývají u chleba),nadrť je a šoupni je tam.Tvý řízečky v křupavosti nebudou mít konkurenci.Tak ať všem chutná a dílo se ti podaří.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
čukotka

Já bych nejdříve lehce osmažil na oleji přírodně ochucené vepřové a kuřecí filety.Potom bych na mírně rozpálený tuk v pánvi rozetřel podle velikosti filetů slabší vrstvu bram.těsta a hned položil filet, překryl další vstvou bram.těsta.Okraje se spečou.Na okrajích je dobře vidět jestli je již spodní vrstva do zlatova opečená.Potom dřevěnou obracečkou vše otočit a dopéci.Je jistota že maso bude opečené a ne uvařené

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek