Kuchařenky,kuchtíci.Neznáte někdo nějaký fígl na tento problém?Mám dnes usmažit cca.50 vepřových a kuřecích řízků v bramboráku a potřebuji aby těsto drželo u masa,bramborák usmažený a maso nebylo syrové.Mám k dispozici velkou fritézu i velké pánvice.Děkuji předem za každou radu!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Miroslavst, BEAES, iceT, dědapetr, franku, anonym před 5025 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ve fri'ťáku to asi půjde těžko, zkuste to takhle-
Olej na pánvi rozehřejeme, rozetřeme slabou vrstvu těsta, na něj položíme
naklepaný osolený a mírně opepřený plátek masa a opět překryjeme
vrstvou bramborákového těsta po celé ploše i okrajích (aby se těsto
spojilo). 1–2 minuty prudce zapékáme, potom stáhneme teplotu na minimum a
opékáme asi 10 minut. Opatrně obrátíme a opět opékáme 10 minut.
Bramborák by neměl být připálený, ale upečený dozlatova a křupavý.
0 Nominace Nahlásit |
Maso ale nejdříve obal naklepané v hladké mouce,těsto tak lépe k masu přilne.
0 Nominace Nahlásit |
Flodure,50 řízků v bramboráku,to máš odvahu,já se s nima crcám jen pro naši rodinu.Co můžu poradit je,že v receptech bývá psáno,namáčejte do těsta..Nedělej to,vrstva je vždy necelicstvá,stéká z masa,postupuj tak,jak píše Beas,jen bych maso nakrájela na menší porce,na talíř dávala raději 2–3 kusy.Smaž to postupně,nejde to najednou,nestihnul bys to hlídat a černý bramborák bys asi ve výsledku nechtěl.(výpomoc nebude-kvůli tomu smažení?)Fritézu opravdu ne,do těsta na bramborák kup jedny kukuřičný lupínky (bývají u chleba),nadrť je a šoupni je tam.Tvý řízečky v křupavosti nebudou mít konkurenci.Tak ať všem chutná a dílo se ti podaří.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych nejdříve lehce osmažil na oleji přírodně ochucené vepřové a kuřecí filety.Potom bych na mírně rozpálený tuk v pánvi rozetřel podle velikosti filetů slabší vrstvu bram.těsta a hned položil filet, překryl další vstvou bram.těsta.Okraje se spečou.Na okrajích je dobře vidět jestli je již spodní vrstva do zlatova opečená.Potom dřevěnou obracečkou vše otočit a dopéci.Je jistota že maso bude opečené a ne uvařené
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |