Když je zralé tak akorát, tak by s tím problém být neměl. Prostě
ostrým nožem seříznu vršek a spodek a potom naříznu kůru z boku odshora
dolů a začnu uvolňovat jednotlivá zrníčka. V klidu a beze spěchu to jde
velmi dobře.
Možná existuje nějaká profi „vychytávka“, ale mně to plně postačuje
tímto způsobem.
Doplňuji:
Ad mowla – díky za tip, ale zůstanu na své metodě, ačkoliv způsob
s uvolněním a vyklepáním zrníček je zajímavý. Nikdy nekrájím
granátové jablko napůl.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Koukni na http://www.apetitonline.cz/apetit-tv/138-jak-na-granatove-jablko.html
, jsou tam tři způsoby, druhý a třetí jsou ´zajímavé´…
Doplňuji:
ocko: já se přiznám, že to dělám taky ´klasicky´ – ale, holt,
naprskám po okolí…
😉
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Musíš je prostě vyndat:)sebe asi zašpiníš ale myslím že celou kuchyň ne:)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jich máš dost je možné je po odříznutí kousku kůry vydlabat
lžičkou do misky
Doplňuji:
Tento plod na porcování lze také vybavit kvalitním kouskem trhaviny a
rozbuškou.
Upravil/a: elektrikář
0
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ten můj způsob ani nijak zvlášť neprská. Navíc to za pár minut
zvládám u dřezu.
Ale vyšlo mi z toho, že v tomto směru je to stejně o tom: Poraď si,
jak umíš.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |