Avatar uživatele
štamgast

Jak „naporcovat“ granatové jablko?

Jak oddělit z granátového jablka jednotlivé bobulky aniž bych zašpinil celou kuchyň a sebe?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3983 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Když je zralé tak akorát, tak by s tím problém být neměl. Prostě ostrým nožem seříznu vršek a spodek a potom naříznu kůru z boku odshora dolů a začnu uvolňovat jednotlivá zrníčka. V klidu a beze spěchu to jde velmi dobře.
Možná existuje nějaká profi „vychytávka“, ale mně to plně postačuje tímto způsobem.
Doplňuji:
Ad mowla – díky za tip, ale zůstanu na své metodě, ačkoliv způsob s uvolněním a vyklepáním zrníček je zajímavý. Nikdy nekrájím granátové jablko napůl.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Koukni na http://www.ape­titonline.cz/a­petit-tv/138-jak-na-granatove-jablko.html , jsou tam tři způsoby, druhý a třetí jsou ´zajímavé´…
Doplňuji:
ocko: já se přiznám, že to dělám taky ´klasicky´ – ale, holt, naprskám po okolí…
😉

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kacka2003

Musíš je prostě vyndat:)sebe asi zašpiníš ale myslím že celou kuchyň ne:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Pokud jich máš dost je možné je po odříznutí kousku kůry vydlabat lžičkou do misky
Doplňuji:
Tento plod na porcování lze také vybavit kvalitním kouskem trhaviny a rozbuškou.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Ten můj způsob ani nijak zvlášť neprská. Navíc to za pár minut zvládám u dřezu.
Ale vyšlo mi z toho, že v tomto směru je to stejně o tom: Poraď si, jak umíš.

před 3982 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek