Katův šleh (ďábelské směs): Nudličky z kýty ( z krkovice se rozpadají) obalit ve škrobové mouce,prudce osmahnout na sádle, posypat sl. paprikou, solí a pepřem a orestovat. Mírně podlít vývarem, přidat koření: pepř, sůl, worčestr, sojovou omáčku a něco pálivého…, přidat zeleninové lečo a dusit, až je maso měkké (10–15 min.) Dochutit a podávat s opékanými brambory, hranolky nebo chlebem. Někdo si přidává i tatarku. Dobrou chuť. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
normálně to tam šlehni.
jinak nesouhlasím s Drap, že vepř. kýta není vhodná pro to, co píše.
právě naopak a jestli si dělá krkovici na nudličky, tak je to pan
nudlička
zapomněl jsem doplnit recept jak jsme to dělali v 90tých letech. vepř.kýta na nudle osolit a opepřit, zprudka na rozpálený olej orestovat, přidat nakrájenou cibuli, za chvíli steril.okurky a kapie, feferonky, kečup, worcester.
Upravil/a: anonym
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3054 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neni jasné, co si představuješ pod pojmem vepřový šleh, ale ať už budeš dělat plátky, nudličy, nebo kousky, tak kýta neni ideální materiál pro takovouto přípravu. Kýta je příliš suchá, obsahuje velmi málo tukových vláken, maso je potom suché a chuť se nerozloží tak jako u masa prorostlého. Osobně bych volil raději krkovici.
0
před 3054 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |