Avatar uživatele
pepe69

Jak na vepřový šleh z kýty?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 3054 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Katův šleh (ďábelské směs): Nudličky z kýty ( z krkovice se rozpadají) obalit ve škrobové mouce,prudce osmahnout na sádle, posypat sl. paprikou, solí a pepřem a orestovat. Mírně podlít vývarem, přidat koření: pepř, sůl, worčestr, sojovou omáčku a něco pálivého…, přidat zeleninové lečo a dusit, až je maso měkké (10–15 min.) Dochutit a podávat s opékanými brambory, hranolky nebo chlebem. Někdo si přidává i tatarku. Dobrou chuť. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

normálně to tam šlehni.
jinak nesouhlasím s Drap, že vepř. kýta není vhodná pro to, co píše. právě naopak a jestli si dělá krkovici na nudličky, tak je to pan nudlička

zapomněl jsem doplnit recept jak jsme to dělali v 90tých letech. vepř.kýta na nudle osolit a opepřit, zprudka na rozpálený olej orestovat, přidat nakrájenou cibuli, za chvíli steril.okurky a kapie, feferonky, kečup, worcester.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Neni jasné, co si představuješ pod pojmem vepřový šleh, ale ať už budeš dělat plátky, nudličy, nebo kousky, tak kýta neni ideální materiál pro takovouto přípravu. Kýta je příliš suchá, obsahuje velmi málo tukových vláken, maso je potom suché a chuť se nerozloží tak jako u masa prorostlého. Osobně bych volil raději krkovici.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek