Avatar uživatele
paul1

Jak může polétavý prach způsobovat cukrovku?

Nějak mi toto tvrzení nejde dohromady. Jaká souvislost může být mezi prachem a cukrovkou? Nenašel jsem.
https://zdravy-domov.doktorka.cz/v-cr-zabiji-jemny-poletavy-prach

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, da ny, Pepa25, Kepler před 1347 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

V těle vše souvisí s něčím, Existujáíí dráhy, které propojují jednotlivé hlavní i vedlejší orgány, vedou po celém těle.

Prach zhoršuje dýchání, takže člověk se probouzí v noci, špatně spí, může se objevit spánková apnoe. Takže vzniká nerovnováha., které ovivňuje i další orgány, oslabuje je. Má to vliv i na zažívání.

Když zemřel můj otec na rakovinu, jeho diagnóza na úmrtním listu zněla – zhoubný novotvar plic s metastázami do jater a kostí. Je to už 40 let. Tehdy jsem to nějak neřešila. Až když jsem se začala zajímat o alternativní medicínu, zjistila jsem propojenost. Byl silný kuřák.

Těžko se to vysvětluje,. Kdo se chce podívat na propojenost orgánů, může si rozkliknout, uvidí šipky plíce – slezina, slinivka, žaludek a naopak.

Podle prvků, dřevo hoří, oheň uhasí voda, popel skončí v zemi, tam se najde kov. Přeneseně, takže je vidět vztah.

http://www.voz­dek.eu/pet-elementu

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Taky mi to nedává smysl. V článku se to dává do souvislosti se staršími lidmi. Tehdy zdravotních problémů stále přibývá, některé prach může způsobit. Jediné, co mě napadá, že diabetes se může přivodit až druhotně.
.............
Doplněno: sám mám náběh na cukrovku, tak mi to nedalo a trochu zapátral. Zjistilo se, že polétavý prach zvyšuje hladinu cukru v krvi a způsobuje horší reakci na inzulín. Ovšem proč a jak tam napsáno není. Nejspíš to nevědí ani ti výzkumníci. http://m.treti­ruka.cz/news/po­letavy-prach-a-jeho-vliv-na-zdravi/

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Asi to bude hodně o chemii, která v těle po přijetí takových (toxických) látek probíhá.
Podobně jako u potravin s dusitany a aminy. Sloučením dusitanů a aminů vzniknou toxické chemikálie nazývané nitrosaminy (zde prokázaný vliv na inzulinovou citlivost)..
Může se pak omezit/zhoršit sekrece inzulinu. Nebo začnou být buňky, na
i dostatečné množství inzulinu (vlivem vniklých a vzniklých toxických látek v těle),
rezistentní. Změní se inzulinová citlivost. Objeví se cukrovka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

A co takové vysvětlení, že na všem je prach, venku si nemůžeš vzít žádné ovoce, jen cukrárny jsou uzavřené a tak se tam můžeme nacpat dortů, zákusků a pod. Samozřejmě, že je to extrém, to by muselo toho prachu spadnout tolik, že bychom se v prachu brodili , ale ani lidé, kteří pracují v prašném prostředí netrpí výrazněji na cukrovku. Přiznám se, že jsem článek nečetl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

To je zajímavá otázka. Opakuje to více zdrojů, např. http://hluk.ep­s.cz/hluk/emi­se/poletavy-prach-%E2%80%93-neviditelna-hrozba/ nebo http://hluk.ep­s.cz/hluk/emi­se/poletavy-prach-%E2%80%93-neviditelna-hrozba/ ale mechanismus mi také není jasný

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1164 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Nakonec budeme rádi za respirátory. 🙂

před 1347 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek