Avatar uživatele
anonym

Jak moc zlé je sníst „překlíčené“ brambory?

Klíčky mají již 40 cm! :D Říkám si, co kdybych je zakopal? Nemáme udržovanou zahradu – bude asi příliš kyselá, nebo zásaditá.Ovšem i tak – když už bych je měl zahodit… Vím, že vyklíčené brambory obsahují toxiny. (Jsou to možná i 4 kila – tak bych je chtěl nějak zužitkovat.)
Doplňuji:
http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/jsou-brambory-jedovate

Atp. Kde píši o smrti? Jen nechci jíst a pak se jídla opět vzdát…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3506 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Klíčky snad před vařením otrháš.
Kdyby byla pravda to co píšeš tak jsme už dávno vymřeli. Dříve a není to tak dávno se konzumovaly brambory až byly domácí ranné narostlé !
A v tu dobu již měli staré brambory pěkné šlahouny. Nikdo neumřel ani dobytek nepošel a dělo se to celou historii pěstování brambor u nás.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Agneta

To nemůžeš dát ani prasatům. Pro savce a vyšší živočichy je to značně jedovaté, jen pro hmyz, šneky a plže né.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

To už bych asi nejedl – ale můžeš je zasadit a těšit se na podzimní úrodu…
😉
Pokud je chceš zlikvidovat, pak nejlépe do kontejneru na biologický odpad, zakopáním si zbytečně zaneřádíš zahradu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Dej je na zahradu na vrstvu sena a nebo slámy. Nahoru dej zase seno nebo slámu a vyrostou ti z nich další pěkné brambory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Nic se nestane.Odstranit klíčky,pro snadnější oloupání namočit na půl hodiny do studené vody.Při vaření je dobré přidat stroužek česneku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

naklíčený bych je už nejedla fůj :(
Ale pozor, na zabití krysy stačí pouze výtažek ze čtyř naklíčených brambor! Pokud jsou brambory navíc zelené, množství solaninu v nich prudce stoupá.
http://womanon­ly.topzine.cz/proc-nejist-brambory-obsahuji-jed/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pepa25

Přesně, jak se píše v doplnění, které jsi přidal: klíčky olámeš a brambory pořádně oloupeš (což už možná půjde špatně, protože budou předpokládám také hodně svraštěné resp. to budeš muset vzít víc, čímž odstraníš vrstvu, kde je solaninu nejvíc). Spíš chuťově budou nic moc.

před 3506 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek