Klíčky mají již 40 cm! :D Říkám si, co kdybych je zakopal? Nemáme
udržovanou zahradu – bude asi příliš kyselá, nebo zásaditá.Ovšem
i tak – když už bych je měl zahodit… Vím, že vyklíčené brambory
obsahují toxiny. (Jsou to možná i 4 kila – tak bych je chtěl nějak
zužitkovat.)
Doplňuji:
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jsou-brambory-jedovate
Atp. Kde píši o smrti? Jen nechci jíst a pak se jídla opět vzdát…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3506 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Klíčky snad před vařením otrháš.
Kdyby byla pravda to co píšeš tak jsme už dávno vymřeli. Dříve a není
to tak dávno se konzumovaly brambory až byly domácí ranné narostlé !
A v tu dobu již měli staré brambory pěkné šlahouny. Nikdo neumřel ani
dobytek nepošel a dělo se to celou historii pěstování brambor u nás.
0 Nominace Nahlásit |
To nemůžeš dát ani prasatům. Pro savce a vyšší živočichy je to značně jedovaté, jen pro hmyz, šneky a plže né.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, zzzlatokopka
před 3506 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To už bych asi nejedl – ale můžeš je zasadit a těšit se na podzimní
úrodu…
😉
Pokud je chceš zlikvidovat, pak nejlépe do kontejneru na biologický odpad,
zakopáním si zbytečně zaneřádíš zahradu.
0 Nominace Nahlásit |
Dej je na zahradu na vrstvu sena a nebo slámy. Nahoru dej zase seno nebo slámu a vyrostou ti z nich další pěkné brambory.
0 Nominace Nahlásit |
Nic se nestane.Odstranit klíčky,pro snadnější oloupání namočit na půl hodiny do studené vody.Při vaření je dobré přidat stroužek česneku.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit |
naklíčený bych je už nejedla fůj :(
Ale pozor, na zabití krysy stačí pouze výtažek ze čtyř naklíčených
brambor! Pokud jsou brambory navíc zelené, množství solaninu v nich prudce
stoupá.
http://womanonly.topzine.cz/proc-nejist-brambory-obsahuji-jed/
0 Nominace Nahlásit |
Přesně, jak se píše v doplnění, které jsi přidal: klíčky olámeš a brambory pořádně oloupeš (což už možná půjde špatně, protože budou předpokládám také hodně svraštěné resp. to budeš muset vzít víc, čímž odstraníš vrstvu, kde je solaninu nejvíc). Spíš chuťově budou nic moc.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |