Včera v pivovarské restauraci mi bylo až líto oblíbené servírky, která musela obsluhovat stůl plný ožralů, zatímco našemu stolu se věnoval její kolega. Kdyby to bylo naopak, určitě by u vedlejšího stolu byl zjednal pořádek, ba by jim už asi ani byl nenalil. Mají to nějak rozdělené, např. sudé/liché stoly? Díky.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 1932 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
jak funguje v restauracích systém obsluhy,
"Majitelé restaurací často řeší, jak mají servírky a číšníci obsluhovat jednotlivé stoly. Jsou různé varianty a můžete si přečíst tu nejefektivnější, která může pozitivně ovlivnit výši tržeb, pokud je tomu obsluhující personál v restauraci správně naučen.
Pro různé druhy středisek s různou velikostí, s různým počtem personálu a s rozdílnou skladbou inventáře existují různé systémy obsluhy. Tím rozumíme vnitřní dělbu práce mezi servírkami a číšníky při obsluze, tedy kdo co dělá. Při jednoduché obsluze se používá systém vrchního číšníka, rajonový systém a skupinový systém. Při složité obsluze se používá systém francouzský. My se budeme zabývat systémem rajonovým a jeho známými a funkčními mutacemi. "
Více se dovíte v pokračování článku.
http://restaurantacademy.cz/systemy-obsluhy-v-restauraci/
--
Ještě další odkazy
Systémy obsluhy
Pidrobný odklaz na systému obsluhy
http://papu.ssss.cz/w/kc/st/systemobsluh/pavouk.htm
http://gastronomie-recepty.studentske.cz/2008/08/9-veee.html
Upravil/a: annas
4Kdo udělil odpovědi palec? quentos, led, ivzez, independent
před 1932 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zpúsobů rozdělení se používá,zvláště je to třeba u velkých podniků,celá řada.Vždy záleží na vedení.Ovlivňuje to také systém obsluhy a servirování.Někdy servíruje obsluha třeba jen nápoje, jiný má na starosti polévky atd. V podnicích, kde jeden číšník nosí vše se většinou rozděluje podnik do více sektorů a každý má na starosti jeden segment
0 Nominace Nahlásit |
Nádherný příklad gendrového nesmyslu s požadavky na rovné odměňování, atd. Nebo snad máte předsudky, že si je servírka nesrovná?
Jinak to jak si obsluha plac rozdělí je věc dohody i zavedené praxe. A nakonec co vy víte, za poodhalený výstřih či poplácaný zadeček bude beztak vyšší dýško. Lítosti netřeba.
2Kdo udělil odpovědi palec? quentos, Mc Merkurion
před 1932 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Článek z odpovědi Annas mi přijde hrozně povrchní,
k rozdělení prakticky nic neříká. Podle mne jej provozovatel
zařadil jen proto, aby mohl odkazovat na kurzy.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |