Další rady ze stránky Poraďte.cz – kromě uchování strouhaného křenu.
Pokud máte sklep, tak do bedýnky dát písek a křen do něj zapíchat. Dále se dá zamrazit v pytlících a uschovat v mrazáku.
Dát do mrazničky. Vcelku! Při strouhání pak nepálí do nosu. Můžete ho použít kdykoliv chcete a vydrží tak velmi dlouho.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si ,že pak už nebude mít ten pravý říz, nemám to tedy
vyzkoušené strouhat ho dopředu. Vždyť i ten co se koupí nastrouhaný
není tak ostrý . Já ho zabalím do mokré utěrky a dám do mikrotenu a dolů
do ledničky a vydrží mi tam i několik měsíců .
Nejlepší je ale uchovat ho v nádobě s pískem někde ve studenu
0 Nominace Nahlásit |
Já mám vyzkoušeno toto: umytý křen zabalíme do navlhčeného plátýnka, vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladničky. Takto vydrží až 3 měsíce. Plátýnko musí být stále vlhké.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4786 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro Kerberus, křen do písku jistě ano, ale do mrazáku zcela jistě ne! Mrazák by musel být šokový, ten má doma málo kdo. Kořen-křen obsahuje hodně vody, která v mrazáku zmrzne a po případném vyndání z mrazáku má tu vlastnost, že se roztahuje, tudíž poruší celkovou strukturu suroviny. Je to stejné u mrkve, celeru, okurky atd. Díky
0
před 4788 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |