Tak, aby byla zase pěkně ostrá a uměla rychle a účinně škrábat
brambory.
Ztupila se vám po letech? Už neškrábala tak dobře jako dřív? Dnes jsem
krájel pár brambor a už to není, co to bývalo. Člověk u toho musí více
zabrat. Je to tím, že už není tak ostrá, že?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, atlas, marci1 před 3025 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Málokdo ví, že u většiny škrabek lze „nůž“ škrapky vyjmout a
„v úchytu“ otočit. Škrabky mají většinou dvojí ostří a jen
málokdo dokáže škrábat oboustranně, tudíž po určité době většina
nezodpovědných spotřebitelů (tzv. multikonzumentů) do odpadu vyhodí teprve
částečně amortizovaný produkt s jedním špičkovým ostřím.
Tito lidé na podobné „věci“ často nemyslí, neboť jsou zaneprázdněni
myšlenkou, kde si najít druhé zaměstnání, aby měli na kvalitní
škrabku ;)
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Určitě by se to „přiostřit“ něčím dalo, ale já bych raději koupila škrabku novou. Třeba tenhle nůž se škrabkou. Při testování se osvědčil (viz zdroj). 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Pokud myslíš ruční škrabku, tak úzkým pilníkem, nebo hodně tenkým kotoučkem.U takového nástroje stojí za zvážení, zda se nevyplatí koupit škrabku novou.
0 Nominace Nahlásit |
Brusnou pastou na řemeni, jako břitvu.
Na větší ztupení se mi osvědčil diamantový dohlazovací nástroj
z Narexu.
0 Nominace Nahlásit |
Já běžně brousím nástroje v kuchyni jako nože i škrabky. Je vhodné si v Hornbachu koupit nějaký jemný brousek vhodného tvaru, spíš nějaký úzký. A škrabku nejlépe za mokra doostřit. Je zbytečné ji vyhazovat, škrabky jsou nerez a vydrží věky. Vyrábějí se ovšem takové speciální škrabky, které ostřit nejdou: Ostřit se dá ta klasická, naučit se to dokáže každý, akorát se nesmí kolmo proti ostří to by ji poškodilo, pěkně podílně s ostřím tak jako se ostří nůž, krouživými pohyby nebo obtahovat. Nejí vyloučené škrabku naostřit i ocílkou tou to jde také dobře. I nůžky se dají nabrousit brouskem, ale lépe mi to jde ocílkou.
0 Nominace Nahlásit |
zjentek: Tak to mě dostalo! :D Máš pravdu, že stačí vlastně zkusit zda-ůli jde vyndat ostří a otočit jej , protože mě dochází, že se škrabe směrem odshora dolů a neumím si představit to dělat opačně, takže se vlastně otupuje jen to vrchni ostří ne?
Jinak všem díky za rady. Každá má něco do sebe. :)
Jo, přesně takhle nějak to v praxi pracuje. Ale nemysli, jsou i hospodyňky (převážně chlapi), který máchaj rukama a zuřivě lítaj škrapkou po okurce nahoru dolů a ch*j s tym, že slupky jsou po celý kuchyni! Hlavně, ať je to už v břuchu! Když jsme u škrabky, tak abych neostrouhal, tak tuto dobrou radu později MUSÍŠ nominovat!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |