Avatar uživatele
Kelt

Jak je to se zbytkovým alkoholem? Kdy se už nedokáže?

Jak je to s určením obsahu alkoholu? Určité množství, třeba štamprle má určitý objem a podle koncentrace také určitý obsah alkoholu. A když to vypijí dva lidé, tak rychleji se odbourává alkohol u toho, který váží více. A s časem to klesá. Dá se to poznat, pokud člověk mimo alkohol něco jedl? A co je vlastně zbytkový alkohol? Děkuji.

Zajímavá 0 před 1494 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Časem se veškerý alkohol úplně metabolizuje přes acetaldehyd na CO2 a vodu. Zbytkový alkohol nacházíme, když tento proces ještě neskončil. Určitá rezidua a vedlejší produkty se dají najít i několik dní poté, tyto metody jsou ale dost drahé a v praxi se příliš nepoužívají. Jestli člověk něco jedl, se dá částečně usuzovat z hodnoty glykemie.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hufnágl

Není pravda, že hmotnost rozhoduje o rychlejším odbouráváním alkoholu.
Dávno tomu, když jsem měl jet darovat krev, tak večer před odběrem jsme s kamarádem, který vážil 70 kg i s postelí, a já krásných 97 kilo, si dali na posilněnou stejný počet piv, stejný počet panáků, jedli jsme stejné jídlo, božský smažený sýr, kouřili jako bohatí kupci a druhý den v transfuzním oddělení mi bylo řečeno, že buď jsem ještě pod vlivem, nebo mám žloutenku, za to kamarádovi vzali 400 ml krve.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Midoc

Odbourávání alkoholu ovlivňuje hodně okolností.
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/odbouravani-alkoholu/

před 1489 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek