Krásný večer všem vespolek. Jak funguje jogurtovač, nevíte?
Je to vanička a v ní skleničky a vypínač I,II. Když to dám do
zástrčky, tak to nic nedělá, jen svítí světýlko.
Co to má dělat? (Já vím, jsem blbej, ale ještě jsem to nezkoušel).
Do těch skleniček dám asi mléko a co dál? Do vaničky vodu nebo co?
Děkuji všem. Je to ETA0153
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda před 5293 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Do skleniček dáš mléko + trochu jogurtu, aby se mléko jako nakazilo tím
jogurtem.
Jogurtovač udržuje mléko v teple. Ne velké, aby se kultura nespálila, ale
ne nízké, aby vyzrála.
Trvá to několik hodin, cca 8 – 12 a pak dáš ten jogurt do ledničky a
zhoustne a papkáš.
Také ho používám.
2Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Jogurtovač udržuje optimální teplotu pro rozmnožování mléčných
bakterií, něco jako inkubátor.Pužívá se mléko ze kterého se vyvaří
část vody a do toho se přidá jogurtvá
živá kultůra.Nejde tedy použít jaký koli průmyslově vyráběný jogurt.
V těch jsou konzervanty různá plnidla, škrob a arabská guma aby to vůbec
drželo pohromadě a na prodloužení trvanlivosti.Nakonec u každého
výrobku by mněl být návod k používání.Nějaké informace lze najít
i v kuchařkách.
Ty jsi hrozně rychlý – ještě jsem chtěla připsat, ža míchám
mléko+kondenz.mléko+jogurt. Chuť je pak trochu nasládlá, záleží na
poměru.
A lépe je použít přírodní bílý jogurt, než ty „chemické“.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |