Avatar uživatele
Deli

Jak dostat ven z lahve ztuhlou rybízovou šťávu?

Děkuji za nápady 🙂
Doplňuji:
Podařilo se. Zahřát, prošťourat a vytřepat. 🙂
Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Deli

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, MK44, gagaga, skrz před 4116 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Ponořit láhev do teplé vody ?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Reezo

teplem. klidně můžeš přidat trochu horké vody do té šťávy, aby to bylo kapalnější

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

těžko říct, v jaké je to fázi, ale rosol z rybízu by měla rozpustit horká lázeň kolem té lahve
Doplňuji:
taky existují způsoby, jak urazit dno bez střepů, když se to povede ,)
https://www.go­ogle.cz/search?q=jak+u­razit+dno&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozi­lla:cs:offici­al&client=fire­fox-a&gws_rd=cr

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Deli

Zkoušela jsem, voda měla přes 80, víc se bojím, aby láhve nepraskly. Nepovolila. Že já to nedala do sklenic, mohla jsem mít luxusní džem ☹

před 4116 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Deli, pokud máš klasickou skleněnou láhev, tak se jí nic nestane. Vezmi vyšší hrnec s malým průměrem dna na dno dej špejle, aby láhev nestála přímo na dně a opatrně zahřívej. Takhle se rozpouští i ztuhlý med. Sklenice mi nikdy nepraskly. Láhve jsem kdysi zavařovala v klasickém zavařovacím hrnci (dělala jsem malinový mošt) a bylo to v pohodě. Ve šťávě Ti prostě zafungoval rybízový pektin, ten má rosolující účinky. Nahřátím by to ale mělo zřídnout. Jen to bude o Tvé trpělivosti.

před 4116 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Deli

Díky, jdu na to…

před 4116 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Prima. Jsem ráda, že to vyšlo. Zbytečné práce je mi pokaždé líto nejvíc.

před 4116 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek