Avatar uživatele
j4j

Jak docilují v restauracích a jídelnách houbovou chuť. Když vaříte doma houbovku, nemá chuť hub ani po přidání 2 kg?

Jak docilují v restauracích a jídelnách houbovou chuť. Když vaříte doma houbovou omáčku nedocílíte tuhle tu chuť hub i kdybyste použil 2kg hub. Musí tam dávat něco jako houbový bujón, nebo nějaké ochucovadlo. Neví případně někdo jak je to škodlivé?

Jak docilují v restauracích a jídelnách houbovou chuť. Když vaříte doma houbovku nedocílíte chuť hub ani po přidání 2kg

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1819 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Já nevím jak vaříš… Já tedy houby nemusím, ale když mamka dělá něco kam podle ní houby patřej, tak tam rozhodně jsou cítit docela dost i když je jich jen pár… Pokud jsou sušené tak je v některých případech nejdřív dusí a pak do jídla přidá i s tím „vývarem“.

Ale ono bude dost záležet i na tom o jaké houby jde a jak byli předtím zpracované/skla­dované.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Největší houbovou chuť lze dosáhnout hřibovitým houbami.Třeba žampiony už takovou chuť nemají. Používám i mleté sušené hřiby. Mňam, už mám chuť na hovězí na houbách! 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ověřoval jsem u dvou kuchařů z restaurací. Nepřidávají kromě hub nic.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Asi neumíš vařit. Já také ne, ale manželka při přípravě pokrmů s houbami houbovou chuť dociluje zcela spolehlivě a bez umělých dochucovadel. Používá směs sušených hřibovitých hub.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Záleží jak umíš (neumíš) vařit, my máme houbovou omáčku super, nejen že voní a má houbovou chuť, ale je cítit po celém domě, stejně tak i bramboračka, když do ní dáme houby. A letos máme nasušeno opravdu dost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Možná používají do vaření zčásti i sušené houby, páč po usušení získávají výraznou houbovou chuť. Jinak jako koření se používá sušený pestřec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
agentpv

máme spousty příchutí od rumové tresti přes houbové dochucovadlo až třeba po chemickou ragulaci vín.
Já třeba nedávno jedl bio klobásu bez Eček a připadala mi mdlá, bez chuti, protože jsem si zvykl na chemii, rychlosůl další dochucovadla, bohužel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

agentpv: „máme spousty příchutí od rumové tresti přes houbové dochucovadlo až třeba po chemickou ragulaci vín.
Já třeba nedávno jedl bio klobásu bez Eček a připadala mi mdlá, bez chuti, protože jsem si zvykl na chemii, rychlosůl další dochucovadla, bohužel.“

Jsi mi připomněl… jsem na Moravě navštívil nějakou vesnickou prodejnu s především vinařskými potřebami… Jeden regál, kde byli naskládané malé lahvičky tak jsem ze zvědavosti kouknul… aroma Ryzlink, aroma Chardonay, aroma Muškát,…

před 1816 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek