Avatar uživatele
tony2412

Jak docílit aby houskový a nebo i bramborový knedlík byl krásně žlutý?

Dá se do něj přidat nějaké přírodní barvivo ale aby to neovlivnilo jeho chuť?Máte na to nějakej fígl?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2937 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

nejlépe domácí vajíčka…a barvit se dá kurkumou…taj je žlutá jako blázen, stačí jí trošku a nemá moc výraznou chuť…ale nevím, proč by měl být houskový knedlík víc žlutý, když je hlavně z mouky, ta žlutá není…a bramborový je přirozeně žlutý od brambor (teda aspoň ten můj)…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Jak píší předodpovídatelé, kurkuma. Ale knedlík potom bude opravdu žlutý a vypadat divně.
Kurkumou se běžně barví těstoviny.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Z vlastní praxe stačí špetka kurkumy http://www.ko­reni.cz/obchod/jed­nodruhove-koreni/kurkuma?ut­m_source=Sklik­sklik-seznam&utm_me­dium=cpc&utm_cam­paign=Kampa%c5%88+Ko%­c5%99en%c3%ad+1Jed­nodruhov%c3%a9&ut­m_content=Kur­kuma+ko%c5%99e­n%c3%ad69145419
Když už teda nejsou žluťoučká domácí vajíčka.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pořádná domácí vajíčka. Pokud chceš více žluté, přidej potravinářské barvivo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Víc mrkve a zeleného do krmení slepicím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek