..za předpokladu, že s ním budu řezat jako člověk, kupř. maso pro Fanynku, štrůdl a cibuli.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, Elk, da ny, gecco před 3328 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Brousit se v domácích podmínkách takřka nedá.
Je velice křehký (jednou klepneš ostřím a je po něm).
___
Kup si kvalitní nůž z dobré oceli (no – dva až tři různých tvarů),
ten (ty) se nauč brousit – a jsi doživotně vysmátý…
Keramické nože jsou jen módním výstřelkem…
😉
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
První keramický nůž používaný na vše, včetně masa byl tupý po
1,5 roce.
Také už jsem jeden zlomila a tomu 1. někam odlétla špička ;)
Je prima na krájení cibule, ovoce, zeleniny i klobásek na jemné, čisté
plátky
nebo nudličky…
Neměl by údajně ovoce a zeleninu připravit o vitamín C (nepřijde do
kontaktu s kovem…).
Maso pro sebe, Fanynku a štrúdl bych krájela raději nožem z oceli (viz
gecco).
🙂
/Při přípravě svačin = bagetky, kaiserky, housky i rohlík „musím“
rozřezávat oblíbeným nožem = pilkou. Běžným nožem se mi to tak
nepodaří. Keramický nůž používám jen k „vybraným účelům“/.
Černý (u dcery) se mi zdá ostřejší než můj bílý ;)
0 Nominace Nahlásit |
Podlehnul jsem reklamě a také jsem si jeden keramický nůž koupil. Než jsem ho stačil ztupit, tak jsem ho zlomil. Už to nechci.
0 Nominace Nahlásit |
Jsou ke koupi speciální brousky na broušení keramických nožů. Dělají
to snad i některé firmy.
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=brousek%20na%20keramicke%20noze&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl%3A.heureka.cz%2F&gclid=COv8lvy1v8gCFRSNGwodGKwIfw
netuším odkud jsi, třeba zde :
http://www.ariconium.cz/sortiment[239]-[cz]-eshop
0 Nominace Nahlásit |
Syn mi kopupil jeden malý – na burze. Používám ho dodnes, je
výborný! Takový ten bílý. Asi po 8 měsících jsem ho začal ostřit
ocílkou, jde to a je stále výborný. Fakt stačí málo a je zase jako
břitva.Neznám složení, ale nevyměnil bych ho za ocelový. Za pár korun mi
uděllal službu jako žádný jiný. Podotýkám, že ho používám HODNĚ!
často.
Že se brousit nedá je volovina. Klidně natočím video, kde ukážu, jak to
funguje…
A to je pouze reakce na dotaz, ne reklama !!!
Upravil/a: Elk
0 Nominace Nahlásit |
přejíždět keramickou ocílkou. koupil jsem si ho a za chvíli byl jak motyka
0 Nominace Nahlásit |
Ono těch vitamínů v ovoci a zelenině z obchodů už moc není.
Bývají sklizené před dozráním a vitamíny ubývají každou hodinou.
I umytím studenou vodou mizí velmi rychle.
Takže jestli použiju ten nebo onen nůž hraje minimální roli.
Asi jen minimálně – na těch řezných plochách, ale ani výrobci těch keramických nožů se s tou „výhodou“ nikterak* nechlubí:DDD
*) resp. ještě na to ani nepřišli:DDD
Drap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |