Třeba u černého čaje se v mé domácnosti po létech praxe ukázalo, že optimální doba louhování sušiny po spaření vroucí vodou, pro přípravu pro mne lahodného nápoje, trvá2,5 až 3,5 minuty.
Řekněme, že při přípravě „kapané“ kávy je kontakt vroucí vody a čerstvě namleté kávy ve filtru nedostačující a naopak při přípravě „turka“ je jejich společný kontakt příliš dlouho trvající, no a z těchto důvodů potom určitě není vhodné připravovat ideální/lahodný nápoj jak v současných moderních strojích/mašinách k tomuto účelu určených, tak prostým „zalitím“ a ponecháním sedliny v nápoji po celý čas jeho konzumace, jenže… Jak krátká/dlouhá doba je tedy ta optimální? Děkuju.
Zajímavá 0 před 596 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle chuti, druhu kávy a podobě. Překapávanou kávu nemusím, turka si dělávám do skla. Kávu používám arabicu s Qatemaly jemně mletou. Doba louhování cca 1–2 minuty, dvakrát zamíchat a při spařování nejméně na třikrát zalít.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |