Avatar uživatele
Kepler

Jak děláte kedlubnové zelí?

Co tam dáváte? Já jsem to dnes zkusil podle jednoho recepisu z kuchařky http://www.recept-recepty.cz/ze­leninove-jidla/kedlubnove-zeli.html , ale moc mi to nejelo.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1448 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
paul1

Kedlubny oloupat a nastrouhat. Dát do hrnce, osolit, okmínovat a zalít vodou asi do poloviny hrnce. Vařit tak, aby byla kedlubna měkká. Máma do toho dávala i posekané malé lístky z kedlubny. Udělat světlou jíšku, tím zahustit zelí, přidat cukr a ocet.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Tohle doma neděláme. Kedlubnové „zelí“ je jednou z mála věcí, které vůbec nejím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hufnágl

Keplere, ty si zahráváš. Tady se opakující otázka trestá smrtí oběšením- kecám, nahlášením.

Zdroj: https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/znate-nejaky-dobry-recept-na-kedlubnove-zeli

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Vaření asi není tvým koníčkem, ale doslova MAMUTEM! Nedovedu si představit, PROČ bys jinak takový kentus vůbec kuchtil. Jasné je, že keBLUDna je téměř bez chuti a ani echt vepřové sádlo to moc nevylepší. (pokud jsi použil rostlinný olej, je věc JASNÁ) :)

Sorry woe, ale s tímhle ti neporadím, já se zabývám jen „chutnou výživou“, tu „zdravou“ nechávám masochistům. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Kedlubnové zelí dělám úplně stejně jako hlávkové a je to dobrota. Nejlepší bývalo z kedluben gigantů, když jsem je ještě pěstovala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1154 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Hufnágl: no jo, už zapomínám…Na co že jsem se ptal?

před 1447 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hufnágl

Kepler, ptal si se na kamna.

před 1447 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

alien: jsi na omylu, kedlubna má více chuti, než prachsprosté zelí. A prý se po ní neprdí. Moje mamka jej dělala naprosto fantastické, i když nejfantastičtější byla osmažená klobása k tomu. Jenže recepis šel s mamkou do hrobu…

před 1448 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> Nějak mi to nejde přečíst. První tvůj srozumitelný text začíná na „osmažená klobása“, takže BEZ komentáře. ;) :D :D

před 1448 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ty vrahu zvířat! Ale z říše rostlinné byti taková valašská slivovička jela, že? Jenže ty bys souboj nevyhrál, enem Valaši dokážou aspoň remizovat!

před 1448 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> Kecy, prdy, beďary! Rostlinky sebešvestkovatější si můžeš dát leda tak do skleníku, páč bez živočišstva (kvasinek) je to spíš taková „doplňková strava“. Což MOC DOBŘE víš. ale typicky po Keplerovsku mlžíš!

Vzpamatuje se čéče a při lučbě svých nejsofistikova­nějších MEGACLOUMÁKŮ pracuj buď v digestoři nebo oblečený ve skafandru. Jestli to budeš dýchat dál, tak nám brzy začneš tvrdit, že jsi panic nepolíbený, za ruku nechytnutý a to by se dalo hodnotit jako pokus o MNOHONÁSOBNOU vraždu smíchem. TAK BACHA! ;) :D :D

před 1448 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Emefej

alien > víš prd. Kvasinky jsou houby.

před 1447 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Emefej>>> JJ, pravda. Ale pochop, že chybka se vloudila samou starostí o naši erotochlívnou lučební kuchařinku, který nedodržuje bezpečnostní postupy. ;) :)

před 1447 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek