Avatar uživatele
zjentek

Jak/čím přesně se dle pravidel EU změnilo složení Becherovky?

Becherovka před a po…

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jak jsi přišel na to, že se změnilo složení Becherovky? EU do toho nic není. Výrobní receptura je známa pouze dvěma lidem ze společnosti, výrobnímu manažerovi a výrobnímu řediteli. (wiki)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

To ti nikdo nepoví, neb recept je výrobní tajemství 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Becherovku nepiji, musím říct, že mně nechutná, je na mě moc sladká, takže nemoho posoudit.

Zkuste si pročíst diskuzii o tom, že se chuť likéru změnila.

„A k původnímu Rp. 1866. Samozřejmě to není přesný recept "dnešních“ becherovek. Jen jeho prapředek z kterého ta slavná Becherovka „asi“ vznikla .

Ta nová zrekonstruována verze mi vůbec nesedí, ale – sto lidí, sto chutí !
Teď bych se rád zmínil o reklamě a marketingu v souvislosti o tajných, tradičních recepturách, vyráběno již od roku…, původní technologie vyroby atd…
A lidé už jsou více ovlivnění takovými věcmi, než vlastní chutí .
K tomu si připočtěte stále zvyšující se objem výroby a snahy o její zefektivnění což v konečném důsledku vede jen k levnému europroduktu, který těží z výše uvedeného .

Však si zkuste udělat cenovou rozvahu k nákupu drog k výrobě nějakého kvalitního likéru a porovnejte ho s prodejní cenou Becherovky.. Zdraví prospěšné účinky bylin a jejího využití teď pomíjím.....

Becherovka, dá se dohledat i na jejích webu, už se teď vyrábí jen prostým smíšením základního macerátu, koncentrované tinktury, s lihem a taky s „podobnými inovacemi“..

Jestli výrobce upravil, změnil a šidí i násadu základních ingrediencí se dokázat nedá. Ale mi to už nechutná."

http://deslik­.blogspot.com/2013/02­/becherovka-receptura-1866.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Receptura se nezměnila od roku 1807. EU do výroby Becherovky nic není.
Přestože se Becherovka vyrábí už více než dvě stě let, její receptura se nezměnila od roku 1807. Tehdy Josef Becher dokončil vylepšování původního návrhu receptury, který mu o dva roky dříve daroval anglický lékař Christian Frobig. Becher začal likér prodávat ve svém obchodě v domě U Tří skřivanů pod názvem English Bitter, tehdy jako lék na žaludek.

„Snažíme se stále dodržovat původní recepturu i postup. Změnilo se pouze to, že dneska se čerpají suroviny čerpadly a roztok se filtruje pomocí papírových deskových filtrů. Jinak je postup i složení stejné,“ přesvědčuje Pich. Nic na tom nezměnil ani komunistický režim, ani současný majitel – francouzský koncern Pernod Ricard. „Becherovka patřila vždy mezi lukrativní a prosperující podniky. Takže i přechod byl pozvolný,“ dodává Pich na adresu změn po roce 1989. 🙂
Více v odkazu: https://magazin­.aktualne.cz/muz-ktery-strezi-tajemstvi-becherovky-ve-firme-pracuje-45-le/r~d5b4c1b2­125011e885e30cc47ab5f122/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek