Používám ho v době jeho sezony a rozličně upravený.Smažený,zapékaný atd.Ale že bych se bez něj neobešla to tvrdit nemůžu,ale manžel je vegan,tak jemu jej připravím a já s k němu-lilku dám ještě něco zvířátkového…:D
0 Nominace Nahlásit |
Když na něj v zelenině přijdu. Mám ho ráda jen tak pečený v troubě, někdy podávám jako přílohu k masu.
0 Nominace Nahlásit |
moc často ne, ale vždy když ho vařím, říkám si , že musím
častěji- dost si na něm pochutnáme.
Doplňuji:
Pochutnali jsme si dost na nakrájeným na plátky a plněným vymačkanou
vinnou klobásou pěkně sypaným řeckým kořením a plátkem sýra –
zamotaným do roládek a upečeným v troubě s bramborem ,který jsem
přidala také do zapékací mísy.
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, Illines. Mám ráda zeleninu a lilek připravuji smažený, zapečený,
plněný a do zeleninových směsí. Je to jedna ze zelenin, které mi
skutečně chutnají. Navíc má poměrně všestranné použití.
Doplňuji:
Používám ho tak jednou za tři až čtyři týdny.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Abych pravdu řekl, moc ne. Zkoušel jsem snad už všechny recepty, žádný mne ale nijak zvlášť nenadchnul. Přecejen je to pořád jen dýně ))
0 Nominace Nahlásit |
Také jen málo. Pokud jej dostanu a musím si vzít 😁.
Pečení, smažení, s nádivkou ap., ale jednou v roce lilek bohatě
stačí 😁.
0 Nominace Nahlásit |
Zrovna dnes jsem ho pekla s cuketou,posypané tymiánem,s oliv.olejem a
česnekem jako přílohu k pečeným filetám ryby Piccata. Část jsem
rozmačkala vidličkou a použiji jako pomazánku na celozrrnný chléb místo
másla.
Používám ho tak jednou měsíčně.
3Kdo udělil odpovědi palec? hanulka11, briketka10, Illines
před 4618 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak jednou za dva měsíce, když na něj narazím a není
předražený..
obalím ho v těstíčku, osmažím na sádle k vlnkám na crispu a
s tatarkou + příloha jako obvykle olivy, cibule, okurka mňam :DD
0 Nominace Nahlásit |
Docela často. Mám ho ráda nakrájený na plátky, ogrilovaný s červenou
cibulí, smíchaný se sušenými rajčaty, provensálským kořením a
EVOolejem. Pak ho promíchám buď s vařenými bramborami a posypu Akawi
sýrem, nebo s těstovinami, vajíčkem a tuňákem. Směs je ale dobrá i jen
tak k chlebu nebo na grilované maso. 🙂
Nedávno mi někdo říkal, že se prý dá upravovat podobně jako houby na
smaženici. (Vyzkouším, ředkvičky mi tak také chutnají.)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |