To bude asi chyba překladu (mám tam CZ titulky). Dává smetanu 33% – 40%. Poté citronovou šťávu a pomalu vaří.
0 Nominace Nahlásit |
Tohle je “mascarpone”. Opravdove mascarpone je syr a ne zdrcla a povarena slehacka s citronem :)
0
před 1251 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Původní mascarpone se v Itálii vyrábí stejně. Na konci se odcedí přes látku přebytečná kapalina. Není to vůbec nic špatného. Ráda používám ke srážení mléka nebo smetany ocet nebo citronovou šťávu.
0
před 1251 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@Ametyst: puvodni mascarpone se v Italii vyrabi podobne, ale uplne jinak.. rozhodne se nepouziva citron ;)
Sypu si popel na hlavu. Puvodne se skutecne delalo s citronem, dnes je beznejsi vinna kyselina. Moje chyba, onlouvam se :)
Schluker: Dobře, o nic nejde. Právě jsem zpětně hledala odkaz, kde je uvedena buď kyselina vinná nebo citronová, nebo citronová šťáva.
xiperio, nikde jsem nenašel, že by bylo napsáno o mascarpone, že se dělá z něčeho jiného než „smetany,“ čímž se obvykle myslí v našich končinách smetana z kravského mléka. Pokud myslíš na bůvoly, tak si pleteš mascarpone s mozzarellou.
Teď přemýšlím jestli to vyjde levněji než kupované original. a hlavně chuťově jestli se to dá srovnat.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |