Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří
se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně
zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít
jáhly + vařit?
–
Někde se píše o odstranění hořkosti v důsledku žluknutí ale nevím
jaké procento jáhel opravdu je hořké, já to snad nezažil.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 3175 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jáhly vařím často na snídaní. Spařuji je ale nejméně 2×, pak dám do studené vody 1 : 2–3 (záleží na stáří), osolím, přídám kapku oleje a bez míchání vařím asi 15 minut. Jáhly lépe do sebe vstřebávají studenou vodu.
Jáhly maji vysoký obsah tuku, ten po delší době žlukne – hořkne. Hořkost a obilná pachuť se odstraní jejich spařením.
0 Nominace Nahlásit |
Po přebrání a před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Ta nevzniká žluknutím, je to jejich přirozená chuť. Vaří se pozvolna, zřejmě proto, aby se provařily rovnoměrně, nelepily se a netvořily hrudky.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |