Avatar uživatele
novel

Jak vznikají nesmyslné názvy jídel?

Kuřecí kotlet, sekaná svíčková, pánev wok… Má vůbec kuře kotlety? Snad sekaná na smetaně ne? V té sekané těžko bude svíčka. Když je pánev wok název jídla, mohla by se všechna jídla vařená v hrnci jmenovat „hrnec“ nebo pečené kuře by mohlo nést vznešený název: „trouba“. Připadá to na palici a nesmyslné jenom mně?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Ganymede před 3173 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To se vždy někdo zamyslí a vymyslí blbost. Potom se to už šíří jako lavina

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Také mě to nadzvedává ze židle, když čtu nebo slyším takové nesmysly. Stejně jako degeneruje lid, tak s ním degeneruje česká kuchyně. Sám nazývám věci správnými jmény (pro někoho můžou znít nesprávně)

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

„Připadá to na palici a nesmyslné jenom mně?“ – ANO
Autorům názvů slova patrně dávala smysl ;)
Český jazyk je přece „květnatý“ a fantasie Čechů bujná, mně se to tak líbí 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
novel

Když se vám to tak líbí a dává to smysl, zkuste si tedy v restauraci objednat Kuřecí plec, Sekaný nízký roštěnec, nebo jako desert Zapékací misku. Úplně se na to sbíhají sliny že? Přímo logické názvy jídel.

před 3171 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek