Jak je možné najít v Korpusu, v českém oblíbené pokrmu zpravidla převažuje na prvním místě maso, tedy vepřo .- knedlo – zelo. V menší míře pak knedlo – vepřo – zelo.
Vypadá to, že nejdůležitější součástí tohoto jídla je zřejmě pečené vepřové aj. . Na druhém místě se uvádí knedlo – zasytí, , zelí je poslední, takže zřejmě je nepovažujeme za tak důležité na rozdíl od minulosti.
Tehdy platilo , že brambory a zelé – živobytí celé.
K tomuto zdravému, dnes chudému pokrmu, nebylo třeba maso, ať už
z jakýchkoliv důvodů.
Vepřové s knedlíkem není zrovna dietní pokrm.
–
Tvary zakončené na -o- jsou jednak kratší, jednak se rýmují a jsou
rytmické. Maso vepřo i zelo jjsou podst. jména látková – koncovka pro
střední rok. Knedlo se přidalo.
–
Ale tvar skopovo – kachno – hovězo se neužívá, i když kromě
hovězího je možné podat se zelím.
Tradiční český pokrm je vepřo – knedlo – zelo + pivo.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem neviděl nikoho jíst , ani podávat,hovězí pečené s knedlíkem a se zelím. I když i to by bylo teoreticky možné.
0 Nominace Nahlásit |
Protože je to osvědčená kombinace.
maso – bílkoviny a tuky
knedlo – sacharidy
zelo – vláknina a vitamíny
0
před 2931 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |