rynek878
Hemenex:
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení
- Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší
teplotu
- Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme
plátky šunky
- Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém
vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka
umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
- Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou
pepře a pánev zakryjeme pokličkou
- Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí
žloutků
- Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme
na talíř
- Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké
podáváme.
Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček
dopouštějí některých zásadních chyb:
- je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
- vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak
se nám pokrmy připálí
- u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám
celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez
toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.
annas
Okopírovala jsem Vám recept. Já jsem dietář, proto tento pokrm
nedělám.
Hemenex
Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou.
3 ks vajec
3 ks plátků šunky
červená paprika
pepř
sůl
olej
petrželka, rajče a okurek na zdobení
- Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší
teplotu
- Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme
plátky šunky
- Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém
vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka
umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
- Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou
pepře a pánev zakryjeme pokličkou
- Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí
žloutků
- Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme
na talíř
- Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké
podáváme.
Doporučení:
Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček
dopouštějí některých zásadních chyb:
- je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem
- vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak
se nám pokrmy připálí
- u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám
celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez
toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.
Rynku, byl jste o vteřinku rychlejší. Zrovna jsme oba vybrali stejný
recept.
Zdroj:
http://www.receptyonline.cz/recept--hemenex--1190.html