Avatar uživatele
hapiky

Existují nějaké speciální kleště na stahování kůže kapra?

Ještě jsem neviděl žádného „servismena“, který by používal něco jiného, než obyčejné štípací kleště na kov.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1783 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Na to žádný nástroj kromě nože není třeba, dá se to udělat ručně. http://www.muj­plan.cz/postu­py/vareni-a-peceni/maso/ry­by/stahovani-kapra/stahovani-4/
Já ale kapra z kůže nestahuju, považuju to za zločin. Někdo si tak možná chce ulehčit práci s odšupinováním, ale pro mně je kůže a to co je pod ní ta největší lahůdka. Když se to umí, šupiny lze strhnout taky jen ručně, aniž bych nadělal bordel všude kolem. Prostě zaberu nehtama „proti proudu“ a šupiny schraňuju v pěsti.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
EKSOT123

Třeba u lína pomůže ho dát na asi na půl minuty do vřelé vody. Pak se setřou šupiny velmi lehko. Možná by to šlo i u kapra, ale to jsem nezkoušel.
Už jako dítěti mě ta kůže moc chutnala, a tak jsem si ji jednou dával na talíři stranou, abych pak měl největší lahůdku nakonec všechnu najednou. Jenže si máma myslela, že to chci vyhodit, tak to chňapla a smlsla…

před 1783 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hapiky

Kepler: Je to o čase. Kleštěma je to záležitost na pár vteřin(za85Kč!).

před 1783 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Zbytečné. Že mi to o Vánocích jednou ročně ušetří pár vteřin? Možná by to bylo zajímavé pro kuchaře v restauracích, co nabízejí ryby celoročně.

před 1783 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek