Na to žádný nástroj kromě nože není třeba, dá se to udělat ručně.
http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/maso/ryby/stahovani-kapra/stahovani-4/
Já ale kapra z kůže nestahuju, považuju to za zločin. Někdo si tak
možná chce ulehčit práci s odšupinováním, ale pro mně je kůže a to co
je pod ní ta největší lahůdka. Když se to umí, šupiny lze strhnout taky
jen ručně, aniž bych nadělal bordel všude kolem. Prostě zaberu nehtama
„proti proudu“ a šupiny schraňuju v pěsti.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Třeba u lína pomůže ho dát na asi na půl minuty do vřelé vody. Pak
se setřou šupiny velmi lehko. Možná by to šlo i u kapra, ale to jsem
nezkoušel.
Už jako dítěti mě ta kůže moc chutnala, a tak jsem si ji jednou dával na
talíři stranou, abych pak měl největší lahůdku nakonec všechnu najednou.
Jenže si máma myslela, že to chci vyhodit, tak to chňapla a smlsla…
Zbytečné. Že mi to o Vánocích jednou ročně ušetří pár vteřin? Možná by to bylo zajímavé pro kuchaře v restauracích, co nabízejí ryby celoročně.
Drap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |