Vyloženě nebezpečný není, záleží na konzumovaném množství.
Jedná se o potravinový alergen. Její přítomnost v potravině musí
být vždy zvýrazněně uvedena ve složení. Podílí se na rozkladu
některých vitaminů.
V malém množství je látka považována za bezpečnou, u citlivých osob
může ale způsobovat alergie, bolesti hlavy, žaludku nebo střevní
potíže.
V rámci EU je povoleno pro vybrané druhy potravin v omezeném
množství.
https://www.dtest.cz/ecka/86/e-224-disiricitan-draselny
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |