Avatar uživatele
Pajka.111

Existuje vůbec „zdravé slané mlsání“? Máte vy nějaký tip?

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2, lota, da ny, Radius, luckykubrt před 2555 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Mlsat můžeš cokoli. Když vynecháš sůl, tak se dá teprve začít mluvit o zdraví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

Ano, tady je odkaz – http://www.ji­mejinak.cz/sla­ne-a-sladke-zobani/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Když připustíme, že trocha soli je „zdravější“ než sladké mlsání,
tedy nejzdravější je zelenina, třeba s trochou himalájské soli aj..
Pár slaných kešu ořechů a mandlí (pozor na buráky).
Tvrdé, méně tučné sýry.
Pečené plátky/hranolky červené řepy, ochucené kořením, případně i posolené, také cuketa, celer atp. Brambory už ne (akrylamid)

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Obávám se, že nic slaného není zdravé. Ale když se to nepřehání – pak oříšky. Nejvíc mi chutnají kešu, ale zdravé jsou všechny oříšky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… nejzdravější je ovoce, ale pozor: doporučuji desinfikovat přepálením …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sebevědomí

himalajská sůl, když si sní posolíš banán tak neprohloupíš. Všeho moc škodí. Tělo potřebuje sůl stejně jako vodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radius

Ano, máme tady doma tyčinky, makovky (malé sušenky s mákem), preclíčky, rybičky (vypadají jako malé rybičky a je na nich sezam), dále malá kolečka (prům. asi 2 cm), mají směs u nás v marketu, je to pytlíček, dále Telky (opět křupání k televizi) a jiné krekry…

Není na nich nic škodlivého, když nejsou moc mastné a nebo staré.

Zdroj: http://vestzlin­.cz/wp-content/upload­s/test.png

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Brambůrky, tyčinky… Jinak nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Moje zdravé mlsání – sladké (o slaném nemám ponětí):
Vezmu si čistou skleničku od přesnídávky (nebo od majolky), Naplním ji tak centimetr pod okraj vlašskými ořechy a zaliji medem tak, aby byly ořechy potopeny a nad nimi hladina. Jakmile ořechy vyplavou, otočím zavřenou skleničku dnem vzhůru, a zopakuji tak ještě dvakrát.. Když už se na to nevydržím dívat, otevřu ji, vezmu lžičku a nechám si chutnat :)

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Ano, třeba oříšky rozumně solené nebo různé zdravé pomazánky na celozrnném pečivu, zelenina aj. (něco konkrétního jako zdroj)

Zdroj: https://www.slim­ming.cz/slane-pohosteni/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kristýnary

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1638 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Drap: Už bys mohl vědět, že bez soli to není nikdy ono. Ty jsi asi nesledoval pohádku „Byl jednou jeden král“, že ? Tělo sůl k životu potřebuje. Samozřejmě v omezeném množství, nic se nemá přehánět.

před 2555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

Drap má pravdu. Tělo soli potřebuje velmi málo a čerpá ji z přirozených zdrojů, nikoli ze solení. Zbytek vypotí a sůl bývá příčinou zápachu potu. Tvoje poučování je zhruba tak inteligentní jako tvoje mezery před otazníkem.

před 2555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Drap

Ano, je to tak. Některé dřívější kultury neznaly sůl a nepoužívaly ji po mnoho generací. Přesto se zdravě vyvíjeli. Jejich těla měla dostatek soli pro zdravý život obsaženou v běžné stravě.

před 2555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Tak jestli ti to tak chutná, to je tvoje věc. Já si raději osolím, nemám rád jídlo bez chuti. 😉

před 2555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Sůl za zápach nemůže.
Pot z apokrinních žláz obsahuje bílkoviny a tuky, které jsou živnou půdou pro bakterie žijící přirozeně na povrchu kůže. Rozkladem těchto složek vznikají aromatické látky, které jsou příčinou tělesného pachu. (wiki)

před 2555 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Radius

Já bych jen dodal, že mám čerstvé ŠKVARKOVÉ PLACKY, od místního pekaře, to pokládám za zdravé mlsání, jsou křupavé, MŇAM…

před 2531 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Radius

Také „Sýrovky“ – to je křupavé mlsání s příchutí sýra…

před 2531 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Radius

A teď jsem objevil v marketu: Bohemia Bramborové tyčinky, mají prům. asi 5 mm, nejsou slané, ale mají bramborovou chuť !
To jsem neznal.

před 2480 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek