Miinerály přijímáme s jídlem, to přece prochází ústy.
"Kyselinotvorné prvky jako fosfor, síra, chlór vykazují především masa, cukr, pšeničná mouka a loupaná rýže.
Zásadotvorné potraviny obsahují sodík, draslík, vápník, hořčík,
železo a jsou obsaženy především v zelenině a ovoci.
Aby rganismus dostal vyváženou stravu, je třeba kombinovat potraviny z obou
skupin. Přirozený poměr mezi kyselinami a zásadami by se měl ve zdravém
těle pohybovat v poměru 1:4. Jestliže je tento poměr zachován. tělo je
odolné proti nemocem. Ideální strava by měla obsahovat 80% zásadotvorných
a 20% kyselinotvorných potravin atd. "
http://www.ziva-strava.cz/ovyziveClanky3.aspx
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |