Avatar uživatele
anonym

Domácí nudle a jejich výroba

Těsto na nudle vytvořím z mouky a vody, je to tak? Jaký máte názor, zkušenosti. V 80. letech byly domácí nudle běžné. Jak nyní? Pište.
Doplňuji:
Jahoda, netřeba více, děkuji!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5330 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jahoda

Domácí nudle do polévky

Ingredience:
Hrubá mouka, celé vajíčko, sůl, voda

Postup přípravy: Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout(5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3 – 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.
Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů nebo je necháme rozložené na utěrce(vále) uschnout(aby se neslepily), pak je můžeme uložit do krabičky a použít třeba za 14 dní

Tady máte přesný recept na domácí nudle do polévky. Osobně si myslím, že je dobré si doma udělat domácí nudle. Navíc by mi asi více chutnaly. Myslím, že dnes, kdo má chuť, si udělá nudle domácí. Ale zase jsou v supermarketech a hypermarketech tak velké slevy na nudle, že většinou chodí lidé nakupovat právě do těchto supermarketů a hypermarketů.. Takže každy si zvolí svou variantu. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Pokud je potřebuji a zrovna je nemám koupené doma udělám si je po domácku ale většinou si je kupuji v obchodě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek