Avatar uživatele
Berušinka

Dobrý den, stydím se zeptat =( Co jsem udělala špatně, když se mi drobenka „vcucla“ do těsta ?

Doplňuji:
Děkuji, Kopretinnko

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Elk před 5271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já dávám drobenku na koláče hned. Nedala jste do drobenky moc tuku a tuk se špatně spojil s moukou a s cukrem a při pečení se rozpustil?
Jinak nevím, mně se to nikdy nestalo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Věřte,nevěřte,ten­hle problém neznám.Také dávám drobenku hned.Možná že vážně bylo těsto řídké.
Ale to by muselo být.
Nechávám jak těsto,tak drobenku chvíli „oddechnout“,než je dám dohromady.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
KOPRETINNKA

podle mě máš řídke těsto nebo jsi ji dala moc brzy ja ji davam tak 15 minut před dopečením
Doplňuji:
nemáš zač taky mi to trvalo než sem se to naučila tak jak to ma být

Upravil/a: KOPRETINNKA

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Mám stejný názor jako annas. Také dávám drobenku hned.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

To se nám doma nikdy nestalo. Dělali jsme
slabou vrstvu těsta. Marmeládu nebo vrstvu ovoce drobenku aby zachytila šťávu. Vzpomínám na borůvkové koláče o prázdninách.Pekli jsme je ve starých kachlových kamnech. Muselo do nich být suché chvojí aby mnělo dlouhý plamen.A trouba se prohřála.

před 5210 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Cvik dělá mistra. Uvidíte, až budete péct příště, že se Vám koláče povedou.

před 5271 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek