..krém na dort – nějaký čokoládový, aby 100% ztuhl a vydržel tak v takových těch bobečkách. Například z pudingu..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, iceT, johana 56 před 4576 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Stačil by třeba tenhle?
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=31752
Je to celkem jednoduché a krém je výtečný.
0 Nominace Nahlásit |
Nehledám na netu, ale sáhnu do své vlastnoručně psané a už značně
otřepané kuchařky a dám předpis za léta ověřený:
Nejprve uděláš bešamel ze 70 g másla + 30 g hladké mouky, rozředěný
1/4 l mléka na necháš vychladnout. Do ručního šlehače ⇒ 100 g másla +
100 g cukru ( já dávám krupici, někdo má raději moučku ) + 50 g kakaa.
Šlehat a postupně přidávat bešamel. Je to množství na dort a drží
báječně, pudinkový časem zvlhne.
0 Nominace Nahlásit |
Dělám tenhle, je zvláštní, že je bez másla, ale je tak dobrý, že se
sní spíš i jen tak s ovocem, než dojde k namazání na moučník!
Rozpustím ve vodní lázni dvě čokolády na vaření, přidám vrchovatou
lžíci másla, odstavím a vmíchám pět žloutků. Pak jemně zašlehám
sníh z pěti bílků. Směs nechám vychladnout – je to taková hustá
pěna, jako pařížská šlehačka, která ale dost ztuhne – potom natřu na
dort, lze použít i zdobičku. Zaručeně nepovolí, ale rychle
„zmizí“.
0
před 4575 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám tento: Ze 3 dcl mléka a 1 pudingového prášku ( např. čokoládového ) uvařím klasicky hustý neslazený puding. Občas promíchám, aby se neudělal škraloup a nechám vychladit. Utřu 250 gr másla s cukrem ( množství dle chuti ) a smíchám s vychlazeným pudingem. Ještě prošlehám a krém je hotov. Hotový krém necháme chvíli vychladit a můžeme zdobit.
0
před 4566 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |