Avatar uživatele
Elile

Dobrý den, potřebuji spolehlivý recept na..

..krém na dort – nějaký čokoládový, aby 100% ztuhl a vydržel tak v takových těch bobečkách. Například z pudingu..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, iceT, johana 56 před 4576 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Stačil by třeba tenhle?
http://www.la­buznik.com/re­cipe.php?ID=31752
Je to celkem jednoduché a krém je výtečný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Nehledám na netu, ale sáhnu do své vlastnoručně psané a už značně otřepané kuchařky a dám předpis za léta ověřený:
Nejprve uděláš bešamel ze 70 g másla + 30 g hladké mouky, rozředěný 1/4 l mléka na necháš vychladnout. Do ručního šlehače ⇒ 100 g másla + 100 g cukru ( já dávám krupici, někdo má raději moučku ) + 50 g kakaa. Šlehat a postupně přidávat bešamel. Je to množství na dort a drží báječně, pudinkový časem zvlhne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Dělám tenhle, je zvláštní, že je bez másla, ale je tak dobrý, že se sní spíš i jen tak s ovocem, než dojde k namazání na moučník!
Rozpustím ve vodní lázni dvě čokolády na vaření, přidám vrchovatou lžíci másla, odstavím a vmíchám pět žloutků. Pak jemně zašlehám sníh z pěti bílků. Směs nechám vychladnout – je to taková hustá pěna, jako pařížská šlehačka, která ale dost ztuhne – potom natřu na dort, lze použít i zdobičku. Zaručeně nepovolí, ale rychle „zmizí“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Málče

Já dělám tento: Ze 3 dcl mléka a 1 pudingového prášku ( např. čokoládového ) uvařím klasicky hustý neslazený puding. Občas promíchám, aby se neudělal škraloup a nechám vychladit. Utřu 250 gr másla s cukrem ( množství dle chuti ) a smíchám s vychlazeným pudingem. Ještě prošlehám a krém je hotov. Hotový krém necháme chvíli vychladit a můžeme zdobit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek