Občas, když mám „slinu“ – obvykle v létě v pařáku mrsknu do odšťavňovače okurku nebo melouna – prostě na co mám chuť a dám to vychladit. Často dělám „mix“ (třeba k okurce přidám stroužk dva česneku + sůl a kapku octa, meloun kombinuji s mrkví a špetkou kys. vinné [ NEcitrónové, fujky!!!]) apod.)
Faktem je, že to už ale nesmím „roupami vědět co bych“, protože ČIŠTĚNÍ odšťavňovače je parádní OPRUZ! (hlavně to sítko) :D :D :D
5Kdo udělil odpovědi palec? dudu, zjentek, lota, anonym, independent
před 2387 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já nic jiného nejím. A podělím se- potřebuješ odšťabňovač a zeleninu, případně i ovoce a všechno ostatní, z čeho „teče“, hlavně „trávy“, vše „zelené“. Na Mašině k odšťavnění nemá smysl šetřit, takže šťávy zpočátku nebudou tak levné. Na druhou stranu je v tomto způsobu stravování možné spatřit i dlouhověkost, chceme-li. Možná placebo. Ať si každý zkusí na sobě. IMHO funguje. Plody by měly pocházet z nám známých zdrojů. Jinak naopak nefunguje. Soběstačnost v produkci důležitá! Doporučuji také literaturu dr. Normana Walkera, který „na 3ťávách“ vydržel tuším 112 let. Jednoznačný souhlas- jako by četl mé myšlenky! Ovšem psal o tom on. Já nepíši, čili druhým nepomáhám, nýbrž v oblasti šťáv jednám pouze ve svém vlastním zájmu a abnormální kondici nesdílím!. ;p
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, aliendrone
před 2386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moc ne.
U měkké zeleniny mám raději saláty.
Občas odšťavím mrkev, někdy přidám petržel nebo červenou řepu.
Pár zrnek himalájské soli a pár kapek citronové šťávy..
Chutná mi šťáva z rajčat i rozmixovaná.
Zeleninový mix přiředím vodou. Někdy přidám chia semínka (mám raději
v kaši).
Nabobtnáním šťáva zhoustne (gelovatí)..
Když mám bazalková semínka, přidám.
Dříve jsem odšťavovala zelí (nyní nesmím).
V létě mixuji ovoce (smoothie) a někdy mrazím jako nanuky.
Ovoce se zeleninou nikdy nemíchám…
Zde něco pro inspiraci:
https://vodaziva.cz/zdravi/zive-stavy/lecba-syrovou-stavou-rohsaft-kur/
https://www.celostnimedicina.cz/cerstve-ovocne-a-zeleninove-stavy.htm
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, nemáme odšťavňovač, asi by se mi nechtěl čistit a bylo by mi líto vyhazovat zbytky. Je pravda, že občas si nějakou šťávu koupím (vím, že kupovaná není ono, ale i tak), vede šťáva z červené řepy. Tady je i její variace s kiwi a zelenými potravinami: https://www.blendea.cz/stava-z-cervene-repy-s-kiwi/ – to pro ty, co mají doma odšťavňovač.:-)
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
lota >>> Pod pakec s čištěním se podepíši. Jinak zbytky se dají použít. Já osobně třeba zůstalou dřeň jablka (která před odšťavněním zbavím jádřince) zaliji smetanou, mírně okyselím a osladím, mrskunu do kelímku (vaničky) a dám na mrazák. Parádní zmrzka, kam se hrabe Calippo apod. sajrajt.
Ségry zase (obvykele zeleninovou dřeň) smíchají s něčím (myslím mouku a dalši věci jako sůl… – nevím) a dělají z toho celkem dobré plačičky. Ale na to jsem už MOC líný, takže podrobnostmi neposloužím.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |