Avatar uživatele
Hufnágl

Děláte francouzské brambory z vařených, nebo syrových brambor?

Tisíc lidí, tisíc chutí.

U nás jsou v oblibě:
https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/03/­14/brambory-zapecene-ve-slanine/
https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/06/­09/zapecene-brambory-ii/
https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/03/­03/plnene-brambory/

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? paul1, aliendrone před 1461 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Z vařených ve slupce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Jak kdy. Někdy částečně uvařených ve slupce, jindy ze syrových.

Pro přípravu tzv,. francouzských gratinovaných brambor, jsem se inspirovala Pohreichovým receptem. Jenže ty moje jsou dietnější.

https://www.a­petitonline.cz/re­cept/francouzske-brambory-podle-pohlreicha

Obě přípravy jsou chutné.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Z předvařených ve slupce

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Zásadně z vařených, syrové by se dobře neupekly. Máme ještě jednu variantu zvanou „česká pizza“, ta se dělá na pekáči, ne v troubě, je tedy šetrnější na energie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Vařené ve slupce. Žena ještě zapéká s kotletou a smetanou, tam dává syrové, ale to je zkrátka něco jiného. Tak dobré ale nejsou to francouzské brambory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Justin1

Používám vařené brambory, které před vařením nakrájím na kostičky. Pokrm nazývám raději „zapečené brambory“ než „francouzské brambory“, protože ve Francii jsem se s tímto jídlem nesetkal, pokud jsem si ho sám neudělal.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirka F

Z obojího jak že syrových tak i s vařených brambor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1163 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

@Justin1: … a jak říkáš španělskému ptáčku a nebo segedinskýmu guláši ???

před 1461 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Justin1

S ostatními zeměmi nemám takovou zkušenost jako s Francií, navíc tahle jídla nejím, takže pro ně nepotřebuji vymýšlet jiné názvy.

Název „zapečené brambory“ je navíc blízký názvu „zapečené těstoviny“. Mám rád i zapečené těstoviny, které až na ty těstoviny místo brambor dělám stejně jako zapečené brambory.

před 1460 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek