Kepler
Abych pravdu řekl, dávkovat zmrzlinu špachtlí jsem ještě neviděl.
Dřív to bylo zmrzlinovou lžící (kopečky), teď už jenom ze zmrzlinového
stroje. U nás stojí porce 15 – 20 Kč. Už to mi přijde jako zlodějina,
když uvážím, že si ve kšeftě můžu koupit výbornou ruskou zmrzlinu za
8 – 10 Kč.
cochee
Špachtli jsem viděl jen ve filmech. Pokud to není zmrzlinový stroj na
točenou zmrzku, tak mají většinou zmrzlinový dávkovač či kleště
(Zdroj:) a je tedy „kopečková,“ a je fakt, že tahle bývá dražší než
točená. (Opočenskou) točenou si dávám na dvou místech, tu nejmenší
porci (bohatě stačí) – jeden kšeft ji má za dvacet, druhý za
pětadvacet, kolem „kopečkové“ jsem letos nešel, ale myslím že loni
(nebo to bylo už předloni?) byl jeden kopeček za taky takovou cenu, přitom
si myslím, že kopeček má menší objem než nejmenší točená. Letos, ano,
může být čtyřicet za jeden kopeček reál cena. Zvláště pokud ji
nevyrábějí z polotovaru, ale z „festovních“ surovin.
Zdroj:
voj-tech.cz/wp-content/uploads/2021/07/26628–89046160.jpg
Rokio
Podle mě 40 Kč je příliš vysoká cena za jeden kopeček. V mojí
oblíbené cukrárně stojí kopeček 17 Kč.