Máte červy a šváby?“ Pro mnohé poněkud absurdní otázku už možná
zanedlouho budeme slýchat v tuzemských restauracích – a ne jako
ujištění, že je tam opravdu čisto.
Ministerstvo zdravotnictví není proti.
Zatím se hmyzu nejvíc daří v moravské metropoli. Místní restauraci Noem Arch patří tuzemské prvenství: už před dvěma lety se na jejím jídelníčku objevily hmyzí speciality. Od sladkých dezertů, jako jsou čokoládové pralinky plněné cvrčky, až po chutně upravené argentinské šváby.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, aramah, iceT, Drap, anonym před 5137 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nee,ja broucky nejim,ale na jednom programu davali serii poradu Jak prezit
v divocine a ten pruvodce tam ji vsechno mozne,protoze normalni jidlo s sebou
pochopitelne nema.Je znamo,ze takovy hmyz obsahuje spoustu proteinu,ale
i tak,radsi nepapat.
Mladsi syn meho byvaleho sefa byl dokonce viden ve zpravach,jak tyto lahudky
pripravuje.
V jinych zemich vas dokonce timto pohosti,a je to bezna vec,ale tam jsou asi
zvykli.
0 Nominace Nahlásit |
Zcela určitě si je nedám.
Přiznávám v tomto směru určitou míru konzervatizmu, možná
i zbabělosti.
Jsem přesvědčen, že v tomto životě dobrovolně svůj jídelníček měnit
už nebudu.
0 Nominace Nahlásit |
Tatarák je myšlen z hovězí svíčkové nebo taky ze cvrčků? Jestli z masa, tak si dám s chutí. Ty broučky nechám někomu jinému.
To si nejsem jistý (?) – na největším hmyzím eshopu se toho dá koupit hodně, ale jak chcete udělat tatarák? Vždy se přeci jedná o hmyz sušený, nebo se pletu? – jen mouka – https://www.grig.cz/zbozi/cvrcci-mouka/ – nebo to nějak mícháte dál?
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |