Avatar uživatele
Mravenec

Dali byste si tuto červí zmrzlinu, podávanou na Ice Cream Festivalu?

Zdroj: Facebook

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kazatel před 830 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Filip84

Ne.

Vůbec nic proti hmyzu na talíři, má to dlouhou tradici (v Thoře, knize Šemot, se dočteš, že sarančata jsou kosher).

Jenomže, my jsme Evropané, máme za sebou kulinářskou tradici, která vyladila základní receptury do určitého standardu (o kterém ale většina našinců, kuchaře nevyjímajíce, nemá ani ponětí).

Proto, například, jedna věc je jíst netopýra, já v tom nevidím nic extra odporného, stejně, jako nevidím nic extra odporného na tom jíst krysu, nebo potkana, není v tom žádný významný rozdíl oproti králíkovi nebo zajícovi. Ano, ale jedna věc je jíst netopýra a druhá věc je, jak je ten netopýr upravený a podávaný. Netopýr se jí, například, v jižní Asii, v Malajsii, a to uvařený v polévce, ale to dostaneš vodu, a v ní plave celý netopýr. Kdo to má, jako žrát!? Tak to, sakra, oberu, ne, a dám do té polévky jenom to maso, z netopýra.

Toto je naprosto stejný principiální problém. Červi jsou nejchutnější restovaní, nebo smažení, samozřejmě, musí být notně vytrávení, protože červa nevykucháš (no, průměrný český kuchař ti dá na talíř nevykuchanou krevetu, protože, chudák, neví, kde má čmelák žihadlo), no a, potom, buďto s nějakou omáčkou, nebo, a to spíš, jako vložka do něčeho.

Takhle to vypadá, jak když posílá nepřítel. Je to gastroporno a absolutně nechápu, proč bych měl něco takového jíst, ne tak ještě za to platit peníze.

To je stejný princip, jak Afričané žerou uvařenou myš. Ona to, teda, není normální myš domácí, je to megamyš, no a ten Afričan jí klepne, stáhne z kůže, vykuchá, naseká sekerou na kusy, vrazí do vody a uvaří, no a aby se to vůbec dalo pozřít, tak k tomu nahází tunu koření, protože ono krom toho, že to není vůbec chutné (prý), tak to neskutečně páchne myšinou.

Normální myši Afričané také žerou, vaří z toho „kebab“ – máš klacek, a na tom klacku máš jednu myš za druhou, včetně ocasu a hlavy – prostě žrádlo pro kočky.

A pak si přečteš článek, že Africká kuchyně může zpestřit náš jídelníček! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dvorní šašek

Hele asi ne, nejsem pro každý experiment.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Když se pozvracim po škraloupu v mléce, nechci domyslet tyto následky. Zmrzliny nejím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Proč by ne?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek